Home » Blogpost » Bruidsfotografie Amersfoort in de Marienhof en Het Leerhotel

Bruidsfotografie Amersfoort in de Marienhof en Het Leerhotel

Bruidsfotografie Amersfoort in de Marienhof en Het Leerhotel

De bruiloft van Erik en Marlous, de dag begon in het ouderlijk huis van Marlous, haar ouders hadden het prachtig versierd en binnen was het een gezellige drukte met ouders, aanstaande schoonouders, broers en vriendinnen. Marlous was bijna klaar met make-up en de jurk kon al bijna aan. Even een spannend moment en deze zat als gegoten, een echte prinses. Nog even snel met mam op de foto en dan naar beneden waar haar Erik aan kwam rijden in een witte Volkswagen Kever cabrio. Gelukkig was er tussen de buien een droog momentje en kon hij met open kap aan komen rijden. Al snel begon het weer te regenen en zijn we niet zoals gepland naar de Soester Duinen gegaan, maar naar de Marienhof.

De Marienhof in Amersfoort is een geweldig oud klooster waar ik vaak bruiloften heb gefotografeerd. Ik werk als bruidsfotograaf samen met de Marienhof en na een belletje naar de locatiemanager was het snel geregeld dat we binnen even wat foto’s konden maken. Na enkele mooie plekjes gebruikt te hebben voor wat shots hebben we daarna tussen de buien door wat buitenfoto’s kunnen maken. Omdat de auto’s toch in de parkeergarage stonden hebben we daar wat industriële bruidsfoto’s kunnen maken. Die parkeergarage als locatie voor bruidsfoto’s was een lang gekoesterde wens van mij die in vervulling ging!

Na de shoot zijn we naar het Leerhotel gegaan in Amersfoort voor de trouwceremonie, taart en een gigantische fles champagne, de fles van 6 liter was nauwelijks te tillen en voordat deze ontkurkt was waren er 10 minuten voorbij. In de binnentuin hebben we wat groepsfoto’s gemaakt en omdat het wat opklaarde en droog was hebben we een deel van de borrel gebruikt om buiten nog wat extra foto’s te maken. Wat een geweldig mooie omgeving! Strakke grasvelden, oude bomen en hele stukken met wilde bloemen en hoog gras, er was van alles!

Toen we klaar waren was het al bijna tijd voor de BBQ en heb ik een selectie van +/- 60 foto’s bewerkt voor een diashow die aan het begin van het feest zou draaien, deze film is onderstaand te bekijken. Zonder muziek uiteraard omdat de DJ dan de eerste deuntjes al draait. De openingsdans was trouwens een grote verrassing voor alle gasten aangezien de bruidegom normaal gesproken alleen aan de bar te zien is, wat een spetterend begin van deze feestavond! Rond 22:00 ben ik weer richting huis gegaan en heb ik het knallende feest achter me moeten laten.

Wat was dit een reuze gezellige dag en wat een heerlijk bruidspaar, echt genieten!