Ga naar de inhoud
Home » Trouwen buiten Nederland

Trouwen buiten Nederland

Het is een grote droom van heel veel aanstaande bruidsparen; Ze willen dolgraag Trouwen buiten Nederland.
Waar moet je aan denken als je dit overweegt? Wat voor dingen kom je tegen en wat zijn de alternatieven?

Trouwen Buiten Nederland

Trouwen buiten Nederland waar moet je op letten?

Het klinkt misschien als een sprookje, het “JA-woord” tijdens een fantastische ceremonie uitspreken terwijl jullie samen onder een oude olijfboom staan en de zachte klanken van een live gitarist en zangeres jullie omarmen. De warmte van de zomerwind die je haren laat dansen en een heerlijk diner aan mooie grote tafels met al jullie belangrijkste vrienden en familie leden. Na het overheerlijke diner speelt de DJ zijn beste muziek en het hele feestgedruis duikt halverwege de avond in het zwembad om het feest echt spectaculair te maken. Tot diep in de nacht nog lekker wijntjes drinken en goede gesprekken voeren… Klinkt als een ideale trouwdag, toch?

Dit hoeft geen sprookje te zijn, wij hebben al vele huwelijken buiten Nederland meegemaakt en we weten dat er van alles mogelijk is om dit ook met een normaal budget te realiseren. De truc is namelijk om keuzes te maken hoe je wilt trouwen buiten Nederland. Een budget bepalen is handig om als richtlijn te dienen en als heldere grens om met elkaar af te stemmen zodat daar op geen enkel moment discussie over kan ontstaan. Wel is het handig om een budget vast te stellen NADAT jullie de wensen op papier hebben gezet en onderzoek gedaan hebben naar de kosten. Alleen dan kun je een reëel budget vaststellen en kun je de droom werkelijkheid laten worden.

Trouwen Buiten Nederland

Ceremonieel huwelijk?

Behalve een budget moeten er meer keuzes gemaakt worden. Wanneer je bijvoorbeeld in Frankrijk wilt trouwen volgens de Franse wet moet je officieel een huis bezitten in Frans grondgebied. Trouw je in Italie voor de wet dan moet je (afhankelijk van de regio) in een kerk trouwen en moet je gedoopt zijn. Zo heeft ieder land tradities waar je misschien helemaal geen zin in hebt en ook daar is een oplossing voor.

Je kunt namelijk een “ceremonieel huwelijk” organiseren in het buitenland. De wettelijk geldende huwelijksakte kun je bijvoorbeeld op een regenachtige maandag in een lelijk Nederlands stadhuis tekenen. De feestelijkheden, een geweldig mooie ceremonie met bijbehorende bijzondere foto’s organiseer je dan in het buitenland. Jullie zijn dan al officieel getrouwd, maar dat zal niemand merken tijdens jullie trouw weekend, alles is zoals het ook gaat wanneer je in Nederland trouwt met de vrijheid dat je de ceremonie OVERAL kunt houden. Op het witte zandstrand tijdens zonsondergang, in een prachtig veld omringd door glooiende heuvels of midden in een bos van olijfbomen. Alles is dan mogelijk.
Voor uitgebreide informatie over de wetgeving op dit gebied verwijs ik je graag naar de site van Rijksoverheid: Klik hier om te openen

Trouwen Buiten Nederland

De Planning

Wanneer er wordt gekozen om te trouwen in het buitenland wordt er vaak een “trouw weekend” van gemaakt. Dit klinkt als een enorme uitdaging en dit kan het ook zijn, dat hangt helemaal af van jullie wensen.
Uiteraard kun je veel of zelfs alles zelf organiseren. Uit ervaring weet ik dat er een enorme logistiek bij komt kijken en heel veel tijd kan kosten.

Hoe krijgen we bijvoorbeeld alle gasten (die op verschillende momenten aankomen) van de verschillende vliegvelden naar de trouwlocatie? Welke bloemist moet je hebben in Puglia? Waar haal je een bruidstaart vandaan in Porto? Hoe kom ik aan een antieke Cabrio in Lissabon? Wie kan mijn haar en Make-up doen als wij trouwen in Kaapstad?

Enkele voorbeelden waarbij een ervaren Weddingplanner enorm veel waarde toevoegt. Hierdoor blijft het leuk. Kijk bij Info>Partners of klik hier voor hele goede Weddingplanners die jullie dolgraag helpen om jullie huwelijk tot in de puntjes te organiseren. Zorgeloos voor jullie en de gasten waardoor iedereen volop kan genieten van jullie bruiloft buiten Nederland.

Trouwen Buiten Nederland

Dagindeling

Vrijdag

Vaak worden de gasten ontvangen op de vrijdagmiddag met een informele borrel en “bier met pizza” Een gezellig moment voor alle gasten om elkaar te ontmoeten en ontspannen te beginnen aan dit geweldige weekend. Maak het niet te laat, want morgen is de grote dag en het echte feest! ;-)

Zaterdag

De zaterdagochtend is meestal vrij voor iedereen om te doen wat ze willen, lekker luieren bij het zwembad. Uitslapen of een stadje in de buurt bezoeken. Vrijheid en gezelligheid is waar dit soort weekenden voor bedoeld zijn dus plan alles ruim. Rond 14:00 begint de bruid meestal met haar en make-up en om 15:00 ook de bruidegom. De eerste ontmoeting is vaak rond 16:00. 16:30/17:00 is ook vaak een goede tijd om de ceremonie te laten plaatsvinden. Veel stellen kiezen voor warme oorden en je wilt niet dat je gasten wegsmelten? Trouwen op het heetst van de dag en dan in een 3 delig pak met stropdas? Slechte combinatie. Bovendien is iedereen de hele dag in de buurt en hoeft er niemand weg om “kinderen weg te brengen”. Iedereen is er volledig voor jullie, dus tijd zat.

Na een ceremonie van een uur en dat vliegt voorbij!! Is het vaak een heerlijk moment om een borrel feestelijk te starten met een bubbel. Een echte bruidstaart zoals op een Nederlandse bruiloft gebruikelijk is zien we in het buitenland zelden. Deze zijn in het buitenland vaak lang niet zo lekker als wij Hollanders gewend zijn en ze smelten als ijsjes, echt razendsnel…

Zaterdagavond

Terwijl jullie gasten zich even lekker kunnen opfrissen en omkleden voor het diner gaan jullie samen met de fotograaf en cameraman even een uurtje op pad voor supervette beelden. Voordeel van dit moment is dat de zon meestal rond deze tijd ondergaat en dat levert de allermooiste beelden op want het avond licht van de zon is dan magisch!

Het diner start vaak pas rond 21:00 en duurt tot een uur of 00:00 waarna de DJ of band het overnemen en pas rond 04:00 wordt het weer rustiger…

Zondagochtend

Vaak wordt een weekend als dit afgesloten met een ontbijt met alle gasten. Nog even samen de verhalen naar boven halen, ervaringen delen en genieten van de gezelligheid van dit super relaxte weekend!

Ja, ik begrijp je. Dit klinkt als een bizarre planning en is heel anders dan een huwelijk in Nederland. Maar waarom zou je dit hetzelfde willen als thuis? Trouwen buiten Nederland doen veel stellen juist omdát ze het anders willen.

Trouwen Buiten Nederland

Bruidsfotograaf meenemen of buitenlandse fotograaf inhuren?

Misschien wel de belangrijkste keuze die jullie moeten maken, nemen we een bruidsfotograaf en film maker mee? Of huren we een “local” die ook mooie beelden kan maken?
Het antwoord is vrij eenvoudig met behulp van onderstaande vragen:

  • Spreken jullie de taal vloeiend van het land waar jullie gaan trouwen?
    • Wanneer je een “local” inhuurt zal deze communiceren in eigen taal of in (gebrekkig) Engels. Als fotograaf en film makers weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om goed te kunnen communiceren met onze klant.
  • Vinden jullie persoonlijk contact met een beeld maker belangrijk?
    • Doordat wij letterlijk dezelfde taal spreken, gebruiken, normen en waarden hebben is het makkelijker om wensen over en weer uit te wisselen. Dit is van grote invloed op jullie stemming, sfeer en daarmee de resultaten.
  • Verwachten jullie service, backup en producten na afloop?
    • Wanneer je een fotograaf en film maker meeneemt uit Nederland kan deze achteraf prachtige albums leveren en jullie bijvoorbeeld een persoonlijke webshop bieden waarmee jullie snel afdrukken kunnen bestellen in Nederland. Ook garantie gevallen zijn snel opgelost.

Trouwen buiten Nederland?
Twee alternatieven

Wanneer jullie ervan dromen om in het buitenland te trouwen, maar dit niet mogelijk blijkt dan kunnen wij jullie altijd nog blij maken met gave foto’s tijdens een losse shoot in het buitenland. Natuurlijk gaan we graag met jullie mee om een fotoshoot te doen tijdens jullie huwelijksreis!

Omdat een Honeymoon shoot altijd maatwerk is horen wij graag van jullie om een persoonlijk voorstel te doen. Wil je jullie wensen met ons delen?

Neem contact op

Het is natuurlijk ook heel gaaf om je aan te melden voor een Beyond Wedding Shoot. Deze shoot vind plaats na de bruiloft, in het buitenland en is een bijzonder exclusieve belevenis. Alle informatie over de Beyond Wedding Shoot vind je hier.

Beyond Wedding Shoot


Heb je vragen aan ons? Kunnen wij jullie helpen? Neem dan nu contact met ons op, we helpen jullie dolgraag om jullie droom huwelijk buiten Nederland vast te leggen zodat jullie jaren later aan iedereen kunnen laten zien hoe gaaf het is om te trouwen in het buitenland!