Ga naar de inhoud
Home » Trouwfotograaf

Trouwfotograaf

Een trouwfotograaf maakt bijzondere momenten van héél dichtbij mee. Voor veel mensen is “trouwen” misschien wel het meest bijzondere wat ze ooit zullen doen in hun leven. Een speciale dag met je beste vrienden en leukste familie. Jullie gaan tegen elkaar vertellen dat jullie voor elkaar kiezen!

Dat twee mensen trouwen blijft ook voor een trouwfotograaf heel bijzonder!

Onvoorwaardelijk trouwen jullie met elkaar in voor en tegenspoed. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar wat is dit bijzonder! Daarom gaan jullie deze dag of dagen natuurlijk heel zorgvuldig plannen. Waarschijnlijk zoeken jullie alleen naar het allerbeste om jullie trouwdag helemaal compleet te maken. Een waanzinnige locatie, de mooiste trouwringen, een geweldige trouwjurk/trouwpak en hele gave live muziek.

Looking for an English speaking Wedding Photographer?
We speak multiple languages, please check out our international website: www.buwedding.com

Trouwen Amstel hotel Amsterdam

Omdat jullie de ceremonie tot een bijzonder moment willen maken kiezen jullie voor een goede spreker die jullie helemaal leuk vinden. Jullie vrienden, ouders, broer of zus kunnen een ceremonie een heel persoonlijk karakter geven. En misschien kiezen jullie wel voor een bijzonder trouwambtenaar die er een heel speciaal verhaal van maakt! Ondersteund door live muziek en de meest toffe bloemen als decoratie van jullie gave trouwlocatie.

De trouwdag

Trouwen bij Kasteel Amerongen - de bruiloft van Kate & Ralph
PS: Zet je de kwaliteit even op 1080p via het tandwieltje en het geluid aan om helemaal weg te dromen? ;-)

Na twee jaar plannen, organiseren, onderzoeken, bekijken, beluisteren en proeven komt ineens alles bij elkaar… Jullie gaan beginnen aan de trouwdag, jullie bruiloft! En omdat deze dag zo bijzonder is, wil je van ieder moment optimaal wilt genieten! Maximaal genieten!

Doordat julle in de schijnwerpers staan, iedereen met jullie wil praten en delen lijken de momenten kort. Er gebeurt veel en het duurt gewoon véél te kort! Leuke dingen lijken voor je gevoel altijd te kort. Dat komt omdat je emotioneel betrokken bent bij een moment. Je trouwdag is één grote emotionele dag die je intens zult beleven en je kunt gewoon niet alles opslaan.

Het gaat zo snel, je hoofd kan al deze gebeurtenissen niet bijbenen. Je mist dingen en vergeet ze, veel sneller dan je zou willen.

De trouwceremonie vliegt voorbij

spontane trouwfoto's

Na het ja woord van de trouwceremonie en gezellige borrel volgt vaak het diner. Daarna kun je met een waanzinnig feest je de dag op een geweldige manier afsluiten. Hoewel je de trouwdag nog iets langer kunt maken… Sluit af met een klein groepje in de bar van jullie trouwlocatie.

Op een gegeven moment toch echt een moment dat je moe bent en wilt slapen… Na de huwelijksnacht in de fantastische hotelkamer gaan jullie weer naar huis. Naar jullie eigen huis waar het normale leven weer verder gaat. Misschien gaan jullie dan nog even op huwelijksreis? Daarna is het écht afgelopen. De bruiloft is geweest en jullie huwelijk gaat beginnen.

Allebei weer aan het werk, misschien hebben jullie kids die bijvoorbeeld weer naar het dagverblijf gaan of naar school. Alles gaat weer gewoon verder zoals het altijd ging. Jullie zijn getrouwd. Klaar.

Herinneringen

trouwfoto aan zee

Maar is dat echt hoe jullie het zouden willen? Wil je niet héél vaak terugdenken aan die mooie momenten die voorbij vlogen? Die lieve woordjes die je tegen elkaar hebt uitgesproken bij de ceremonie nog 100 keer horen? Die blik van je vader toen hij jou in je trouwjurk voor de allereerste keer zag nog een keer terugzien? De traan op de wang van je moeder… Het zijn kleine momenten die je gaat missen en misschien zie je ze op de trouwdag en raken ze je helemaal niet.

Niet omdat de momenten niet bijzonder zijn, maar omdat je je druk maakt over het weer. Of misschien over de kleur van de taart of dat de gasten zich wel vermaken en of oma het wel vol zal houden. Want het is best een lange dag. Momenten die je niet kunt opslaan omdat iedereen de hele dag tegen je praat, je heel veel korte gesprekjes hebt en omdat iedereen met je wil knuffelen. Je hebt op de dag zelf geen tijd om even tot rust te komen en alle gebeurtenissen en emotie te verwerken.

Trouwfotograaf

bruidspaar in lente Zeeland

Het is toch heel ‘gebruikelijk’ om een trouwfotograaf in te huren die beelden maakt? Iemand die tijdens de trouwdag foto’s maakt van momenten die voorbij vliegen, je misschien zelf helemaal niet gezien hebt of gewoon te kort duren. Maken jullie de keuze voor een hoge kwaliteit trouwfotograaf? Willen jullie nog even terug kunnen gaan naar die ene waanzinnige dag, jullie huwelijksdag? Ik ben zelf getrouwd en kan je alvast vertellen, een trouwdag is net een rit in een achtbaan. Je gaat zitten, wordt heen en weer geslingerd, keertje over de kop, voor je het weet is het voorbij.

“De hele dag duurt ongeveer een kwartier Van het dichtmaken van mijn schoenen rond 09:00 tot het laatste biertje in de bar van het Kasteel om 03:00… Vijftien minuten, écht. Eén kwartier. Wat baal ik ervan dat wij zelf géén ervaren trouwfotograaf geboekt hebben! Via via kende wij een fotograaf die heel goed was in een ander soort fotografie. Hoewel ik zelf nog niet bezig was met trouwfotografie dacht ik dat dit een goede keuze zou zijn. Blijkbaar was deze niet zo geweldig in fotograferen van een bruiloft.”


Voor het hoge tempo en moeilijkheid van een trouwdag heb je echt een specialistische trouwfotograaf nodig.

Check beschikbaarheid

Trouwfotografie is als een potje voetbal spelen in de Champions League?

trouwfotograaf drone

Trouwfotografie vergelijk ik wel eens met de Champions League. Een trouwfotograaf moet van alles kunnen en héél goed! 

Vanzelfsprekend willen jullie mooie shots van bijvoorbeeld de ringen, manchetknopen, de jurk en de bloemen. Waanzinnig mooi licht op de “dingen” en scherp op de goede plek, dit zijn eigenschappen van een product- en macro fotograaf. Dan gaat de jurk aan, zien jullie elkaar voor het eerst en rollen de eerste tranen. Nu heb je een journalistieke fotograaf nodig die het moment niet beïnvloedt, maar het wel supermooi weet vast te leggen.

De shoot van jullie samen is een mix van een portretfotograaf en landschapsfotograaf. Jullie willen er zo natuurlijk mogelijk, verliefd en ontspannen uitzien op deze foto’s. Terwijl jullie op een mooie plek in het bos of strand zijn en samen genieten. En dan komt de trouwceremonie, een ceremonie die een trouwfotograaf al vele malen gezien heeft. Hij weet wat er gaat gebeuren en hoe dit over het algemeen zal gaan.

Uitdagende omstandigheden voor een Trouwfotograaf

trouwfotograaf bruidstaart Trouwen bij Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn

Hoe zijn de lichtomstandigheden op locatie? Moet er een flitser gebruikt worden? Hoe krijgt hij mooi licht? Je wilt natuurlijk geen enorme studioflitsers in jullie mooie trouwzaal.

Na de ceremonie komt vaak de taart. Weer een moment waar geen tijd is voor twijfel. Er moet een goede ‘productfoto’ gemaakt zijn zonder dat er iemand bij staat. Een moment van maximaal 1 minuut… Direct daarna komen de gasten en het bruidspaar om de taart op eten. Dan is die mooie taart weg, voor altijd.

Daarna volgen de groepsfoto’s, hier is een sociale portretfotograaf nodig. Bij de borrel een journalistieke fotograaf. Het diner en speeches vragen om een NINJA (want eigenlijk wil je de trouwfotograaf niet eens zien). Bij het feest heb je een ervaren party fotograaf nodig. Iemand die met draadloze flitsers in een hossende menigte nog haarscherpe en bijzondere beelden weet te maken. Een echt veelzijdig beroep als trouwfotograaf.

Dé specialist in trouwfotografie

Trouwfotograaf feest kasteel Amerongen

Maar waarom heb je een specialist nodig voor het fotograferen van een bruiloft? Dit heeft vele redenen, maar de aller belangrijkste is ervaring. Een doorgewinterde bruidsfotograaf wéét wat er gaat gebeuren, wanneer, waar hij of zij moet staan en met welke instellingen het allerbeste beeld gemaakt kan worden. Alsof deze helderziend is weet deze feilloos momenten vast te leggen die iedere andere fotograaf zal missen omdat deze onvoldoende ervaring heeft met bruiloften.

Daarnaast heeft een trouwfotograaf ook de uitdaging dat deze echt alles moet kunnen vastleggen wat er gebeurt. Dit betekent heel vaak als laatste weg van een locatie en als eerste weer op de volgende locatie zijn. Dit vergt niet alleen een goede conditie en gezondheid, maar ook echte “Ninja skills”. Je wilt immers geen olifant die luid en lomp door een ruimte beweegt. Als een ninja moet de trouwfotograaf ergens opduiken, een moment vastleggen en weer verdwijnen, het liefste zonder dat je deze gezien hebt.

bruidspaar zonsondergang Nederland

Daarbij komt dat een specialistische trouwfotograaf een sociaal mens is en gewend is om met vreemde mensen om te gaan. Je wilt toch dat de fotograaf of film maker waar jullie voor kiezen, leuk gevonden wordt door jullie vrienden en familie? Lijkt me wel! :-)

Wij voelen ons gast op jullie bruiloft en zo gedragen wij ons ook. We bewegen ons soepel door de trouwlocatie. We maken zo de allermooiste shots waar iedereen heerlijk ontspannen op zal staan. Mensen die plezier beleven op jullie trouwdag, dát is hoe je het wilt herinneren, toch?

Gezonde en fitte trouwfotograaf

trouwfotograaf trouwboeket

De meeste mensen werken tijdens een normale dag zo’n 9 uur op een kantoor en dat kunnen hele lange vermoeiende dagen zijn. Dat is ook precies de reden dat je een super fitte bruidsfotograaf op jouw bruiloft wilt hebben. Jullie trouwdag duurt namelijk meestal véél langer!
Vaak beginnen wij al rond 8:00 uur in de ochtend. We gaan dan pas naar huis als we voldoende mooie beelden van het feest hebben, rond 23:00. Daar komt de reistijd bij, dus we zijn al snel zo’n 17 uur actief. Dat zijn 2 complete kantoordagen op 1 dag! En dan hebben we ook de hele dag nog gesport. Een camera weegt namelijk al snel zo’n 3,5 kg en een trouwfotograaf loopt meestal met 2 camera’s, de hele dag. Oh, en bijvoorbeeld een rugzak of koffer met een of meer reservecamera’s, lenzen en flitsers. Die kilo’s moeten bovendien de hele dag verplaatst worden. Gedurende die uren loopt een trouwfotograaf enorm veel. Tijdens een trouwdag lopen wij zo’n 10 kilometer met alle spullen trap op, trap af, rennen en kruipen. En dat is eigenlijk een heel normale dag.

Gelukkig  zijn wij superfit!! :-D Regelmatig sporten en gezond eten is heel belangrijk. Omdat we fit zijn kunnen we energiek rondlopen en zijn we gezellig met jullie en gasten in gesprek. Met een enorme glimlach op ons gezicht maken wij de allermooiste beelden van jullie trouwdag.

Check beschikbaarheid

Fotografie van jullie huwelijk

trouwen in sneeuw

Vinden jullie onze beelden mooi? Dan is het belangrijk dat we een hele gezellige, mooie en leuke dag samen gaan beleven. Dan kunnen jullie namelijk volledig ontspannen en genieten van alles wat er gebeurt.

Vergeten jullie dat wij er zijn? Dan hebben wij het goed gedaan. Wij zijn onopvallend aanwezig en gaan op tussen jullie gasten. Realiseer je wel dat als jullie ons al kunnen ‘vergeten’ je ook veel van de aanwezigheid van jullie gasten zult vergeten…

Er is een goede reden dat wij altijd met twee fotografen komen. Daardoor kunnen we mooie beelden maken van jullie en ons ook richten op jullie gasten. Ook de locatie, de decoratie en jullie vrienden en familie staan hoog op ons lijstje.

Trouwfotograaf diner

Tijdens de ceremonie maken we bijvoorbeeld een mooi portret van iedereen op de eerste rij. We zijn extra gefocust op opa en oma, ouders, broers en zussen. Tijdens de borrel en het diner maken we een sfeerimpressie. Hierbij leggen we behalve jullie ook zoveel mogelijk gasten van jullie bruiloft vast. Mensen die volop genieten van alles wat er gebeurt. Tegelijkertijd maken we deze beelden voor jullie. Jullie vrienden en ook speciale familie zullen mooi terug komen inzet trouwalbum.

Trouwalbum

trouwen Frankrijk fontein spontaan

De beelden leveren wij daarom uiteraard in een waanzinnig trouwalbum, een album wat met de hand gemaakt wordt op speciaal verzoek. Onze trouwalbums worden met zorgvuldig geselecteerde materialen en van de allerbeste kwaliteit in elkaar gezet door ware vakmensen. Deze zijn duurzaam en gemaakt om een mensenleven mee te gaan.

Dat wij daarin geloven laten we zien doordat we tot 10 jaar garantie bieden op jullie trouwalbum. Ieder album bevat in het eerste ontwerp de door ons geselecteerde beelden. De definitieve opmaak en samenstelling doen wij in samenwerking met jullie. Wij willen bijvoorbeeld dat jullie de komende 50 jaar volle bak kunnen genieten van al het moois dat jullie trouwdag te bieden heeft! Dat kan alleen wanneer jullie helemaal verliefd zijn, op elke pagina in jullie trouwalbum!

Vanzelfsprekend leveren wij ook kleine versies van het grote en luxe trouwalbum. Deze worden heel vaak als cadeau gegeven aan het bruidspersoneel, de ceremoniemeester, de getuigen en ouders. Natuurlijk ook een heel klein exemplaar voor in de handtas van de bruid.

Yes, wij begrijpen bruidsparen zoals jullie. ;-)  

Digitale bestanden

trouwen kasteel kerkebosch Zeist

Omdat wij moderne bruidsfotografen en film makers zijn begrijpen wij als geen ander dat jullie de foto’s digitaal willen hebben. Zonder geneuzel, gewoon de hoge resolutie en zonder logo’s. Daarom ontvangen jullie van ons bij levering van jullie trouwalbum een USB stick met alle bewerkte beelden. Ook via een download link zodat jullie de trouwfoto’s ook zelf digitaal kunnen bewaren.

In de bestanden die we aan jullie leveren zitten dan alle beelden, bewerkt, geoptimaliseerd en in 2 versies. Zo ontvangen jullie bijvoorbeeld een versie met een logo in web resolutie, ideaal om te delen via WhatsApp, mail of social media. Daarbij ontvangen jullie ook een map met alle bestanden digitaal in hoge resolutie. 

Check beschikbaarheid

Backup trouwfotograaf

Omdat Bas een jarenlange historie in de ICT heeft weet hij dat bestanden verloren kunnen gaan en wat zou dat een nachtmerrie zijn! Daarom werkt hij alleen met de allerbeste apparatuur met dubbele opslagkaarten zodat iedere foto die gemaakt wordt direct dubbel opgeslagen wordt. Voordat hij ’s avonds een oog dicht doet zijn er al 5 kopieën van ALLE beelden. Daarom bewaren we ook minimaal 1 kopie buiten de deur zodat als er een stroompiek, brand of overstroming zou zijn er helemaal niets aan de hand is. Fijn gevoel!

Los van de manier waarop wij omgaan met de gemaakte bestanden  beschikken we ook over backup in de vorm van mensen. Bijvoorbeeld als de geboekte fotograaf ineens doodziek zou zijn dan is dat overmacht, maar jullie trouwdag gaat gewoon dóór! Wij leveren dan een andere trouwfotograaf uit ons team, een professional die een vergelijkbaar karakter heeft, mooie beelden maakt en lekker onopvallend werkt. Wel zo’n fijn idee als je zekerheid hebt dat het met de beelden altijd goed komt.

Door deze manier van werken weten wij zeker dat we jullie beelden kunnen bewerken en leveren zoals afgesproken.

Heldere afspraken

trouwfotograaf champagne spuiten

Wij houden van heldere afspraken, vooraf, gedurende de dag en in de afronding en oplevering van onze producten. We hebben daarom een heel overzichtelijke en simpele structuur van producten en diensten. Uiteraard bevestigen we alles netjes in een opdrachtbevestiging die door jullie ondertekend wordt met een digitale handtekening.

Bovendien gebruiken we leesbare algemene voorwaarden en simpele privacy verklaring en komen we na wat we afspreken. Alles wat wij doen is transparant en in overleg met jullie. Natuurlijk zijn we op de dag zelf creatieve vogels die enthousiast op zoek gaan naar de aller-allerbeste beelden. Dat doen wij zodat we kunnen leveren wat we met jullie afspreken. 

Trouwfotografie zoals het hoort, simpel.

trouwen kasteel Amerongen

Hoge kwaliteit trouwfoto’s in een supergaaf exclusief album zodat jullie altijd terug kunnen naar die ene waanzinnig mooie dag!

Wij zijn er klaar voor! Willen jullie binnenkort eens een heerlijke cappuccino of wijntje met ons drinken en al jullie vragen aan ons stellen? Helemaal leuk! Wij ontvangen jullie graag voor een vrijblijvende kennismaking in de buurt van Amersfoort, in het midden van het land.

Wacht niet te lang want onze beschikbaarheid is ondanks het grote team beperkt. Populaire data worden soms wel 2,5 jaar van tevoren geboekt. 

Wil je onze beschikbaarheid snel checken?

Beyond Wedding Shoot

Bijzondere trouwfotograaf - bruid onderwater

Een bijzondere trouwfotograaf

Tot slot. Willen jullie écht bijzondere trouwfoto’s laten maken door ons? Ergens op een heel bijzondere plek op de wereld?

Dat kan natuurlijk en we doen dit heel graag!

Neem nu contact op of kijk hier voor meer informatie over de: Beyond Wedding Shoot.

grot in Ijsland