Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » Bruidsfotografie met minimaal twee fotografen

Bruidsfotografie met minimaal twee fotografen

Waarom doen jullie bruidsfotografie met minimaal twee fotografen? Wat is de toegevoegde waarde van twee bruidsfotografen? Het zijn vragen die we regelmatig krijgen en logisch, want je zou denken dat je met twee fotografen eerder in de weg loopt van gasten, maar is dat wel zo?

Als we de dag vanaf het begin doorlopen dan heeft het enorm veel voordelen. Veel plezier met lezen en ik verwacht dat jullie straks helemaal begrijpen waarom we bruidsfotografie met minimaal twee fotografen doen. :-)

De voorbereidingen

Bruidsmakeup Amsterdam

Bij de voorbereidingen starten we vaak op verschillende locaties. Als bruidspaar wil je de verrassing zo groot mogelijk maken en het aankleden gebeurt daarom meestal gescheiden. De bruid is vaak gewoon in het eigen huis, bij de ouders of in een bijzonder hotel. De bruidegom is meestal ergens anders. Dit varieert van een kamer naast die van de bruid tot soms wel 100 km verderop.

Als een fotograaf dit alleen zou moeten vastleggen kan deze nooit op 2 plaatsen tegelijk zijn. Hoe dicht de locaties ook van elkaar zijn. Gaat de bruidegom net zijn stoppels scheren, wordt bij de bruid de krul met haarlak vastgezet. Wordt bij de bruid de laatste make-up gedaan, dan trekt de bruidegom net zijn overhemd aan. Op het moment dat de moeder van de bruid de jurk dichtknoopt wordt, strikt de vader van de gom de stropdas.

Er zijn zoveel momenten die bij de voorbereidingen vrijwel tegelijk plaatsvinden.
Een fotograaf die alleen werkt mist het ene of het andere moment.

Trouwen Amstel Hotel Amsterdam

De First Look

First look bruidspaar Hotel des Indes Den Haag

Het prachtige mooie moment dat je op je in jullie trouwoutfit elkaar voor de eerste keer ziet op jullie trouwdag. Die eerste blik en soms zelfs een traan, dat gebeurt maar één keer. Welke gezichtsuitdrukking willen jullie terug kunnen zien in jullie album?

Zou het ook hier niet geweldig zijn om van jullie beide de eerste blik terug te kunnen zien? De emotionele knuffel die vaak volgt spreekt boekdelen.. Omdat wij als team gewend zijn samen te werken weten we precies wie wat vastlegt. Ook dit moment zullen wij zo vastleggen dat jullie er prachtig op staan.

First look bruidspaar Kasteel Hooge Vuursche Baarn

Een moment voor portretten

bruidsfotografie met minimaal twee fotografen chateau Neercanne Limburg

Dit pakken we meestal aan als een ontspannen wandeling door een park, bos of in de buurt van de zee. Hier willen we zoveel mogelijk mooie beelden van jullie maken in korte tijd. Doordat we met twee fotografen gebruik maken van andere objectieven kunnen we verschillende beelden maken van hetzelfde moment. Jullie merken er niets van, maar wij kunnen zo een prachtige reportage afleveren die heel verschillende momenten laat zien. Terwijl de shots met een drone maken gaan we ook op de grond gewoon door met fotografie van jullie emoties.

bruidsfotografie met minimaal twee fotografen

De trouwceremonie

bruidsfotografie met minimaal twee fotografen

Het is tijdens de trouwceremonie belangrijk om zo min mogelijk op te vallen. Weinig beweging en toch mooie beelden van jullie gasten? De trouwzaal, de jurk van de achterkant bij het binnenlopen? Aan de arm van je vader?

bruidsfotografie met minimaal twee fotografen

Tijdens de ceremonie lopen we zo min mogelijk. Eén trouwfotograaf aan de voorzijde van de trouwzaal, de ander aan de achterzijde. Minder beweging en meer beelden. Alweer een moment wat synchroon verloopt en een fotograaf alleen nooit vast kan leggen. Bruidsfotografie met minimaal twee fotografen heeft zo zijn voordelen. ;-)

bruidsfotografie met minimaal twee fotografen


Wil je onze beschikbaarheid checken?

De bruidstaart en borrel

Bruidstaart Kasteel Hooge Vuursche Baarn

Bij het aansnijden van de taart is er vaak een toost waarbij jullie het glas zullen heffen. Jullie vrienden doen dat ook, op hetzelfde moment. Tijdens de borrel die volgt zijn er enorm veel spontane momenten die vastgelegd kunnen worden. Mooie gesprekken resulteren in lachende of emotionele gezichtsuitdrukkingen en die brengen je terug naar een verhaal. Een anekdote die in de speech verteld werd door een van de ouders. Dit maakt emotie los bij jullie, maar ook bij vrienden en familie en alles gebeurt tegelijkertijd.

Vaak worden op een moment tijdens de borrel de groepsfoto’s gemaakt. Een beperkt groepje mensen gaat dan op de foto met het bruidspaar. Terwijl de rest heerlijk geniet van de borrelhapjes, de zon en een mooi gesprek. Geweldige momenten die je niet tegelijkertijd kunt vastleggen als er één fotograaf zou zijn.

Bruidstaart trouwen kasteel

Het diner

Dinerstyling bruiloft Kasteel Amerongen

Richting het diner maken wij onze eerste backup van alle camera’s, alle beelden worden direct 2 keer opgeslagen zodat alles wat we al geschoten hebben absoluut veilig is. Bruidsfotografie met minimaal twee fotografen heeft extra voordelen. We maken vaak een slideshow van de dag die aan het begin van de avond kan worden vertoond. De zogenaamde “Same Day Edit”. Het diner is vaak een moment van mooie woorden of muziek, momenten die je raken. Hoe zou je je voelen als de fotograaf die alleen werkt dan even zit te eten en deze momenten mist?

Doordat wij met twee bruidsfotografen werken kunnen we zowel “even snel wat eten” als ook de emoties van een mooie speech vastleggen.

Trouwen in Baarn bij Kasteel De Hooge Vuursche - Bas Uijlings fotografie en film


Wil je onze beschikbaarheid checken?

Het trouwfeest

bruidsfotografie met minimaal twee fotografen feest Amstel Hotel Amsterdam

Wanneer de band klaar is met opbouwen of de DJ het volume opschroeft gaat er gedanst worden! YES! Wat een heerlijke ontlading van de dag is dat! Doordat een feest eigenlijk altijd in het donker is en de verlichting niet altijd even geweldig. We gebruiken daarom onze eigen flitsers. We plaatsen er meerdere op statief met een kleurenfilter in de ruimte waar gefeest wordt. Op een éénpoot statief helpt de tweede fotograaf met het realiseren van de perfecte belichting. De eerste fotograaf richt zich op de emoties van de dansende menigte, de tweede richt zich op de flitslichten. Het perfecte recept voor prachtige actiefoto’s van jullie vrienden en familie!

Trouwfeest Amstel Hotel Amsterdam

Conclusie: bruidsfotografie met minimaal twee fotografen is absoluut goud!

Als een fotograaf alleen zou werken is het een kwestie van heel hard rennen. Ook moet hij/zij keuzes maken welke momenten hij/zij besluit om te missen.

Het is namelijk niet de vraag óf die fotograaf momenten mist, het is de vraag welke hij/zij zou missen. Dat je met bruidsfotografie met minimaal twee fotografen beter uit bent is absoluut zeker.

Team bruidsfotografen en film makers

bruidsfotografie met minimaal twee fotografen NPO
Foto: NTR – Het Klokhuis

Omdat wij binnen ons team werken met een groot aantal geweldige professionals kunnen we opschalen afhankelijk van jullie wensen.

Eén ding is zeker, bij ons krijg je altijd bruidsfotografie met minimaal twee fotografen. Met grote regelmaat komen we zelfs met een team van 4 personen voor fotografie en film. Als jullie bruiloft vraagt om een groter team, dan is dit vanzelfsprekend mogelijk, ook wanneer jullie trouwen in het buitenland.

Wij gaan er vanuit dat in principe alles kan. Hoe mogen wij jullie wensen realiseren?


Hoe wil je met ons in contact komen?