Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » Destination Wedding

Destination Wedding

Jullie plannen een Destination Wedding? Wat een spannend voornemen!
Een droom voor heel veel bruidsparen en met de juiste voorbereiding is dit echt waanzinnig! Een trouw weekend waar velen nog lang over zullen napraten.

Destination Wedding

Destination Wedding 1327km van Amsterdam

Een Destination Wedding klinkt héél romantisch, lekker weer, prachtige omgeving, heerlijk eten, de geur van vakantie, palmbomen en natuurlijk het allermooiste licht rond zonsondergang. Voor jullie besluiten om dit te gaan doen is het verstandig om rekening te houden met een aantal dingen. Omdat wij inmiddels al vele honderden bruiloften hebben meegemaakt en jaarlijks vele malen in een vliegtuig mogen stappen voor Destination Weddings leek het handig om onze ervaring en kennis te delen.

Daarom dit keer een informatief artikel: 
Tips Destination Weddings

Tips Destination Wedding Italie

1. Save the date

Jullie droomlocatie in het buitenland en de vele leveranciers die nodig zijn om jullie droom te realiseren zijn soms al ver van te voren geboekt. Houd rekening met minimaal een termijn van 1 jaar, trouwen jullie op een “populaire datum”? Houd dan zeker rekening met 1,5 tot 2 jaar.

Als jullie specifieke wensen hebben of echt alleen met die éne leverancier willen werken is het verstandig om op tijd te starten met plannen en contact te leggen.

Ook is het voor vrienden en familie erg fijn om er vroegtijdig van te weten zodat ze jullie bruiloft misschien wel kunnen combineren met een lang weekend of vakantie. Stuur daarom direct zodra de datum bekend is een “save the date” kaart zodat ze weten dat er een leuk feest in het buitenland aan zit te komen! Bestel je deze bij Stijlvolle Trouwkaarten.nl? Laat het mij dan even weten, krijg je een kortingscode van 10% van mij. ;-)

2. Voor de wet of ceremonieel trouwen

Wanneer jullie voor de wet willen trouwen in een ander land dan Nederland, dien je van alles te regelen. Documenten in meerdere talen, lokale autoriteiten die ingelicht moeten worden, een verplichte tolk die aanwezig moet zijn.

Soms moet je zelfs een huis hebben in dat land voordat je daar mag trouwen.

Ook heeft een buitenlandse trouwakte andere wettelijke vereisten en gevolgen dan in Nederland.

Doe in ieder geval goed onderzoek als jullie formeel willen trouwen voor de wet of de kerk tijdens jullie Destination Wedding , er komt meer bij kijken dan je misschien verwacht.

Er is een hele simpele oplossing!

Veel gekozen alternatief is een ceremonieel huwelijk. Jullie trouwen dan vooraf voor de wet in Nederland, dit kan bijvoorbeeld op een maandagochtend.

Wanneer jullie vervolgens ceremonieel trouwen is vrijwel alles mogelijk! De ceremonie heeft geen wettelijke gevolgen en vereisten en jullie kunnen de ceremonie helemaal naar wens laten plaats vinden!

Een ervaren BABS (Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) die regelmatig huwelijken sluit buiten Nederland kan jullie hier alles over vertellen en heeft absoluut zijn/haar eigen tips.

Trouwen in het buitenland zuid Frankrijk

3. D.I.Y. of weddingplanner

Het klinkt eenvoudig, even een mooie locatie zoeken, bloemetje, taart en muziek en we kunnen vertrekken voor een Destination Wedding!

Vergis je echter niet dat niet alleen de omgeving, maar ook de cultuur volledig anders kunnen zijn. In somige landen heerst een“Pasado mañana cultuur” waar je als Nederlander wellicht niet op voorbereid bent. In Nederland is het zo dat als je afspreekt dat om 16:00 de taart en champagne klaar staan dat het ook daadwerkelijk gebeurt. Het kan heel goed zijn dat ze in een land als Spanje of Italië rond de afgesproken tijd gaan beginnen met voorbereidingen…

Waar je trouwdag vooral ontspannen en leuk moet zijn is het verstandig om te bedenken hoe goed jullie de cultuur en leveranciers kennen van het land waar jullie willen trouwen.

Is dit niet het geval en ken je het land alleen van vakanties? Overweeg dan absoluut om een ervaren weddingplanner in de arm te nemen die de cultuur en goede partijen kent uit de regio. Deze spreekt meestal ook nog eens vloeiend de taal van het land waar jullie trouwen waardoor overleg met lokale partijen door de weddingplanner gedaan kunnen worden en jullie wensen ook allemaal gerealiseerd kunnen worden.

Trouwen in Oostenrijk

4. Lokale leveranciers

Willen jullie met lokale ondernemers werken? Dan is het goed om na te denken over de voor- en nadelen hiervan. Zo zal de gemiddelde Italiaanse of Spaanse fotograaf misschien gebrekkig Engels, maar zeker geen Nederlands spreken. Vooral in het zuiden van Europa is Engels niet gebruikelijk. Spreken jullie en de gasten de taal van het land? Dan is er geen probleem, maar wanneer je vooral Nederlanders meeneemt… Gemaakte afspraken kunnen heel anders lopen dan je verwacht.

Het grootste voordeel van het meenemen van Nederlandse leveranciers is dat zij dezelfde taal spreken. Ook de gebruiken, cultuur en taal zijn ze gewend, net als jullie. Hierdoor kun je snel even wat overleggen en kan de fotograaf gewoon in het Nederlands communiceren met jullie gasten voor de groepsfoto. Dit maakt het makkelijker en gezelliger. Een Nederlandse Weddingplanner is van grote meerwaarde. Zeker als zij de taal spreekt van het land waar jullie trouwen. Hij/zij kan alles eenvoudig afstemmen met de locatie en cateraar die je anders maar moeilijk geregeld krijgt.

Gaan jullie voor een Destination Wedding?
Wij helpen graag bij het realiseren van jullie droombruiloft!

Destination Wedding in Spanje

5. Kies voor ervaring

Niet iedere leverancier kan of wil in het buitenland werken. Dit kan komen door de versheid van de producten zoals bloemen of taart. Denk ook aan de gewichten en afmetingen van de apparatuur. Een band of DJ zal bijvoorbeeld niet snel met alle apparatuur in een vliegtuig kunnen stappen. Zij zullen lokale apparatuur moeten kunnen/willen gebruiken of een vrachtwagen laten rijden vanuit Nederland. De reiskosten kunnen hierdoor oplopen en het is verstandig om vooraf heldere afspraken te maken.

Als jullie ervoor kiezen om leveranciers mee te nemen vanuit Nederland, kies dan voor leveranciers die gedegen ervaring hebben en jullie kunnen voorzien van praktische tips. Wij zijn bijvoorbeeld al vele malen in het buitenland geweest voor Destination Weddings en reizen met een team van meestal 2 tot 4 personen voor fotografie en film naar de allermooiste bruiloften over de hele wereld.

Inmiddels hebben we veel ervaring opgedaan met fotografie van bruidsparen die een Destination Wedding gevierd hebben. We hebben gefotografeerd van besneeuwde bergen tot in de woestijn. Hierdoor weten we precies wat we mee moeten nemen, hoe we dit moeten vervoeren en super belangrijk; We krijgen de beelden veilig in Nederland! Meerdere backups worden op locatie gemaakt en verspreid over verschillende vliegtuigen komen de backups terug naar Nederland. Gebeurt er iets tijdens de reis? Dan zijn jullie beelden in ieder geval veilig! Als je er zeker van wilt zijn dat jullie niet alleen trouwen in het buitenland, maar dit ook voor vele jaren kunnen herinneren? Selecteer jullie fotograaf en videograaf zorgvuldig en kies voor een professional.

Ook in het buitenland maken wij vrijwel altijd een Same Day Edit, een slideshow met de eerste foto’s van jullie trouwdag! Deze is bijvoorbeeld van een Destination Wedding in september 2016, San José, zuid Spanje en draaide tijdens het feest in de feestruimte:

Weddingclip San José Yoline & Sander

Bonus tips Destination Weddings

Deze bonus tips heb ik ontvangen van
Marion van Zutphen – weddingplanner Ibiza

“Mijn belangrijkste tips voor de ultieme Destination Wedding zijn:

  • Begin op tijd met plannen, het liefste 9 maanden vóór de bruiloft of nog eerder. Vooral het vinden van dé droomlocatie neemt veel tijd in beslag, neem deze tijd ook. Ook goede leveranciers zijn vaak vroeg volgeboekt in de populaire trouwmaanden. Voorkom teleurstelingen en begin dus tijdig met de organisatie van jullie bruiloft.
  • Breng ook de gasten tijdig op de hoogte van jullie Destination Wedding plannen in het buitenland. Dat geeft ze de ruimte om het e.e.a. te regelen, zoals het boeken van de tickets en het vinden van een accommodatie, maar ook het regelenen van opvang voor de kinderen, plannen van vrije dagen, wellicht nog even sparen, etc.
  • Maak een realistisch budgetoverzicht en neem hierin alle posten op die belangrijk zijn voor jullie bruiloft, vooral ook de details. Juist hierdoor kunnen de kosten ongemerkt toch snel oplopen.
  • Schakel een ervaren weddingplanner in die kennis heeft van het land waar jullie willen trouwen. Een weddingplanner weet als geen ander hoe een bruiloft georganiseerd moet worden en begeleidt jullie gedurende de hele voorbereiding en de bruiloft zelf. Ze kent de weg en heeft een goed en betrouwbaar netwerk opgebouwd in het land van bestemming. Iets wat altijd onmisaar is bij de organisatie van een bruiloft, maar zeker bij een Destination Wedding.

Trouwplannen op Ibiza? Ga naar www.otherwizeweddings.nl/ voor professionele hulp en nóg meer tips over trouwen in het buitenland.

Geen Destination Wedding, wel de foto’s?

Wanneer jullie trouwen in Nederland, maar wel heel bijzondere trouwfoto’s willen dan is dit bij ons mogelijk. Los van de vele “Destination Weddings” die wij fotograferen, gaan we meerdere keren per jaar naar het buitenland voor een bijzondere Beyond Wedding Shoot. Ergens op de wereld ontmoeten we elkaar en gaan daar samen met jullie de allermooiste trouwfoto’s maken!

Willen jullie het nog exclusiever? Neem ons mee op huwelijksreis! We bezoeken jullie Honeymoon locatie voor een dag en creëren samen met jullie de meest bijzondere trouwfoto’s die je ooit gezien hebt! Indien gewenst regelen we ook dat jullie trouwkleding op locatie komt en regelen we professionele haar en make-up voor jullie.

Tot slot

Wil je echt in alle rust kunnen genieten van je trouwdag, ga dan niet over één nacht ijs en selecteer de leveranciers zorgvuldig. (Tip: kijk ook eens bij onze favoriete leveranciers. Wanneer jullie gaan trouwen in het buitenland zal de groep gasten waarschijnlijk beperkter zijn dan in Nederland, normaal gesproken zien wij 30-100 gasten waar dit in Nederland vaak 80-300 is.

Hierdoor zal een fotograaf of videograaf sneller opvallen, behalve als deze op je vrienden lijkt. Wij mengen ons in ieder geval gezellig tussen de gasten en feesten net zo lekker mee!! Zonder alcohol natuurlijk. ;-)

Trouwen in Portugal
Trouwen in Frankrijk
tips Trouwen in het buitenland Italie
Trouwen in Spanje