Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » Trouwen in Zuid Afrika

Trouwen in Zuid Afrika

Trouwen in Zuid Afrika – De bruidsfotografie van George en Manon

Bruiloften in het buitenland zijn altijd anders dan in Nederland, Manon en George besloten om te trouwen in Zuid Afrika, aan de andere kant van de wereld. Door de bijzondere natuur, lokale gebruiken, tijdsverschil en vaak ook een andere taal is zo’n bruiloft altijd een enorme uitdaging. In dit geval ging er een vliegreis van 12 uur aan vooraf en de voertaal is Engels. Na enkele dagen genoten te hebben van de prachtige natuur, het eten en de prachtige wijnen kwam het huwelijk dichterbij. De dag voor de bruiloft hebben we de laatste details doorgesproken, de locatie van binnen en buiten bekeken en met een 4×4 rond gereden in de wijdse heuvelachtige omgeving van de trouwlocatie. Eén ding wist ik zeker, deze heuvels en korenvelden gingen een prachtig decor vormen voor de foto’s, gaaf! Vroeg naar bed om de volgende ochtend fris op de locatie te verschijnen.

Trouwen in Zuid Afrika - Nederlandse bruidsfotograaf

Trouwen in Zuid Afrika

De bruiloft was georganiseerd in “The Oaks Estate”, een landgoed in de buurt van Greyton. Een prachtige locatie om te trouwen in Zuid Afrika, midden in de natuur van midden Afrika. Omdat we nog redelijk in de buurt van Kaapstad zaten geen woestijnen, maar groene heuvels en heerlijk weer. Ongeveer 25-30 graden, zon en een heerlijk frisse wind.
Op de trouwdag zelf was alles zo relaxed mogelijk gepland, rond 10 uur begon de bruid met de make-up en een heerlijke brunch met moeders en vriendinnen op het landgoed terwijl de mannen zich vermaakten op een landhuis vlak in de buurt. Een ruime planning waarin voldoende tijd was voor maken van detailshots van de trouwringen, sieraden, de jurk, schoenen etc.

Trouwlocatie in Zuid Afrika
trouwjurk in open deur zuid Afrika
boerderij bruiloft in zuid Afrika
mauh zuid Afrika
aantrekken bruidsjurk
bruidsmake-up

De trouwceremonie

Na een mooi vader en dochter moment was het rond 16 uur tijd voor het bruidspaar om elkaar te ontmoeten onder de oude eiken bomen bij de trouwambtenaar in de tuinen van het geweldige landgoed. Tijdens de trouwceremonie waren er serieuze en heerlijk vrolijke momenten.

Trouwen in Zuid Afrika bruidsfotografie
Trouwen in Zuid Afrika - De bruidsfotografie van een Nederlandse bruidsfotograaf
Trouwen in Zuid Afrika
Trouwceremonie in Zuid Afrika

Fotoshoot in de Zuid Afrikaanse natuur

Na de trouwceremonie en wat familiefoto’s zijn we met een 4×4 jeep de natuur in gegaan voor een fotoshoot van het bruidspaar. Zoals bij iedere bruiloft waar ik bij ben had ik ook deze keer gekoelde champagne bij me en 2 champagne glazen zodat het bruidspaar even heerlijk kon genieten. Samen, even weg van de gasten en drukte even écht genieten van de prachtige omgeving en elkaar.

Fotoshoot in zuid Afrika bruid
bruidsjurk met lang lint
bruidspaar in zuid Afrika

Trouwen in Zuid Afrika, een uitdaging voor een bruidsfotograaf

Doordat de licht omstandigheden in Zuid Afrika heel anders zijn dan in Nederland moest ik snel reageren op het zonlicht, dit is bijzonder fel door de locatie ten opzichte van de evenaar. Als bruidsfotograaf kan dit een grote uitdaging zijn, daarom is het van grote meerwaarde dat jullie een professionele trouwfotograaf meenemen. Na foto’s gemaakt te hebben op verschillende locaties zijn we terug gegaan naar het landgoed waar het diner met vrienden en familie gepland stond. Na een heerlijk diner begon het feest en werd er gedanst tot in de late uurtjes onder de sterren.

trouwen onder stretchtent in zuid Afrika

Same Day Edit slideshow

Destination wedding in South Africa George en Manon HD 1080p

Bovenstaande foto’s heb ik bewerkt tijdens het diner. Aan het begin van het feest stond deze slideshow met onze beamer op het dak van de stretch tent geprojecteerd. Alle aanwezige gasten konden hierdoor direct zien wat het bruidspaar allemaal meegemaakt heeft tijdens de trouwdag. Meer informatie over deze bijzondere Same Day Edit? Klik hier en ga direct naar de speciale Same Day pagina.

Willen jullie trouwen in Zuid Afrika of ergens anders op de wereld? Neem contact op voor uitgebreide informatie over de mogelijkheden. Ik ben erg benieuwd naar jullie wensen en plannen voor jullie trouwdag!