Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » Trouwen op Ibiza

Trouwen op Ibiza

Trouwen op ibiza – Wat een gaaf plan! Romantisch in een kleine setting of juist heel groot en luxe. Alles kan wanneer je gaat trouwen op Ibiza! Dromen jullie van een trouwceremonie op Ibiza? Met uitzicht op een mooie baai, bij het zwembad van een fantastische villa of bij een van de prachtige trouwlocaties op het eiland?

Wij komen al jaren op Ibiza en kennen alle mooie en bijzondere plekken voor de meest geweldige beelden van jullie samen. Ook hebben we in de afgelopen jaren een uitgebreid netwerk opgebouwd met betrouwbare en kwalitatief hoogstaande leveranciers. Denk aan catering, bloemwerk, DJ, make-up of willen jullie de gehele organisatie uit handen geven aan een Weddingplanner?

Wij helpen jullie graag om in contact te komen met de juiste mensen.

Trouwen op ibiza - zonsopgang
Trouwambtenraar Lucia op Ibiza

Uiteraard kunnen jullie bij ons terecht voor fotografie en film. Wij werken zeer regelmatig in het buitenland en zijn gewend om te reizen voor trouwfotografie. Sinds 2017 zijn we al heel vaak op Ibiza geweest. Gemiddeld komen we er zo’n 5 keer per jaar voor huwelijken of Beyond Wedding Shoots. Hierdoor zijn we er goed bekend en weten hoe wij de beelden kunnen maken zoals wij in ons Portfolio laten zien.

Organisatie trouwen op Ibiza

Trouwen op Ibiza vergt redelijk wat extra organisatie ten opzichte van een bruiloft in Nederland. Hoe komen jullie gasten naar het eiland? Wanneer kunnen zij het beste reizen? Hoe komen ze bij het hotel, de trouwlocatie, de feest locatie en waar gaan ze slapen? Het zijn dingen die heel eenvoudig lijken. Juist omdat er vaak 40 personen of meer uitgenodigd worden zijn het dingen waar je rekening mee moet houden.

Trouwfotografie in het buitenland
Trouwceremonie bij villa op Ibiza

Een veel voorkomende planning is dat op de eerste dag (dat kan iedere dag van de week zijn uiteraard) de gasten arriveren op het eiland. Vaak worden ze dan via transfer busjes naar het hotel of de villa gebracht waar ze eerst even kunnen opfrissen na de vlucht. Vaak worden ze vanaf een uur of 17:00 verwacht voor een ontspannen borrel en wat hapjes, denk aan tapas/pizza/BBQ. Laat duidelijk van te voren weten als jullie trouwen op Ibiza dat jullie deze avond tijdig willen afsluiten, vaak wordt voor 23:00 gekozen en rekening houdend met uitloop kun je dan rond 00:00 richting je bed. Maak het echt niet te laat, want de volgende dag is je trouwdag en dan zul je fit willen zijn. Ook voor de foto’s en film ;-)

Trouwen op ibiza bij een villa
Decoratie dinertafel trouwen Ibiza

Trouwen op Ibiza, neem de tijd

Op je trouwdag lekker rustig aan doen is fijn. Eerst een frisse duik in het zwembad en ontspannen ontbijten met vrienden/familie. Na het ontbijt kun je je aankleden en voorbereiden voor een geweldig mooie trouwdag. Vaak is dit pas rond 14:00 in de middag. Je zult elkaar waarschijnlijk pas voor het eerst zien rond 16:00, bij start van de ceremonie. Na de ceremonie is er vaak een champagne moment wat overloopt in een uitgebreide borrel. Mogelijk dat de muziek van lounge al een beetje richting dansbare muziek gaat, voetjes van de vloer in de middagzon!

Trouwen op ibiza - bruidspaar rots aan zee
Trouwceremonie bij zwembad villa

Rond 20:00 starten met een diner is heel normaal wanneer je gaat trouwen op Ibiza. Omdat je in het buitenland vaak lange en warme avonden hebt, zul je heel comfortabel en lang kunnen dineren, vaak tot een uur of 23:00-00:00. Daarna start de DJ met het feest en dat kan afhankelijk van de locatie doorgaan tot vroeg in de morgen. Wat je natuurlijk ook kunt doen is met een hele groep richting de grote clubs op Ibiza. Daar kan je trouwfeest echt los! Houd er rekening mee dat je een andere jurk aan zult moeten doen hiervoor. Trouwkleding wordt vaak geweigerd en het is veel lekkerder dansen zonder een grote trouwjurk.

Wacht, er mist iets…?
Wanneer gaan we foto’s maken van ons als bruidspaar samen?

Dit kan uiteraard op jullie trouwdag op ieder moment, vaak plannen we vóór de ceremonie. Wanneer jullie trouwen op Ibiza is er een kans dat het te warm is. Ook schijnt de zon meestal dus zul je sneller met je ogen knijpen. Voor de mooiste beelden is het verstandig de shoot voor 11:00 of na 15:00 te plannen. Uiteraard kunnen we vroeg in de ochtend op pad gaan als de zon nog niet zo fel is, dit levert de mooiste zonsopkomst foto’s op die je ooit gezien hebt.

We kunnen de fotoshoot ook na de ceremonie plannen, maar er is een grote kans dat je dan liever bij je vrienden en familie zult zijn tijdens de borrel. We doen de shoot vaak de dag na jullie trouwdag of de dag daarna. Eerst een dagje lekker ontspannen (katertje…?) en de dag daarna opnieuw in de make-up en trouwkleding. Hierdoor hebben we alle tijd om op de mooiste plekken de allergaafste beelden te maken die jullie ooit gezien hebben. Ook voor de zonsondergang hebben we ruim de tijd en kunnen op ons gemak naar de mooiste plek reizen. Alles gaat in overleg, speciale wensen? We horen we ze heel graag.

After wedding shoot ibiza
Trouwen op ibiza - zonsondergang Cala d'Hort

As jullie echt all-in gaan kunnen we ook nog een aanvullende onderwatershoot plannen. Tijdens deze fotoshoot waarbij we rond en zelfs ín de zee foto’s maken. Jullie dobberend aan het wateroppervlak of echt 5 meter diep in de zee. Uiteraard onder begeleiding van professionele duikers. Ik ben zelf duiker en mijn second shooter ook en jullie hebben dus 4 ervaren duikers om je heen. Met behulp van onze jarenlange ervaring op dit gebied hebben we een veilig protocol op kunnen stellen. Hierdoor zal het een heel ontspannen bezigheid zijn en heel leuk! Echt een prachtige ervaring waardoor jullie ook nog spectaculaire beelden zullen ontvangen.

Onderwatershoot Ibiza
Onderweatershoot bruidspaar middellandse zee
bruidspaar met duikers Ibiza

Jullie trouwen op Ibiza en wij zijn erbij!

Hebben jullie plannen om te trouwen op Ibiza en willen jullie ons erbij hebben voor de vastlegging?
Neem eenvoudig contact met ons op voor een ontspannen kennismaking.

Bruidspaar Es Vedra Ibiza

Aanvullende tip: Als jullie in de maanden juni-juli-augustus-september trouwen is het verstandig om de trouwceremonie niet te vroeg te plannen. Een uur of 3-5 voor zonsondergang is handig in verband met lichtomstandigheden en temperatuur. Als je om 14:00 in de middag trouwt zul je iedereen met zonnebrillen weg zien smelten in de zon. Zeker de heren die vaak een pak dragen (al dan niet met korte broek) hebben het veel warmer dan de dames in een jurkje.