Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » Trouwen in Oostenrijk

Trouwen in Oostenrijk

Is trouwen in Oostenrijk in de winter een droom voor jullie? Zien jullie het helemaal voor je met een heerlijke winterzon, sneeuw, bergen en die typische sfeer van de Alpen? Dit soort bruiloften zien we jammer genoeg nog niet zo vaak. Trouwen in Oostenrijk in de winter is meer dan prachtig! In dit artikel kun je meer lezen over trouwen in de bergen. Uiteraard kun je hier beelden zien die wij in de sneeuw gemaakt hebben. Krijgen jullie al zin in het plannen van jullie eigen trouwdag in de alpen?

Trouwen in Oostenrijk

Als wintersport liefhebbers komen wij heel graag in de sneeuw. Als klein jongetje stond ik al op ski’s en sinds jaren fanatiek snowboarder. Het is zo mooi en de bergen, de sneeuw, warmte bij de open haard en natuurlijk het lokale eten. Deze factoren zorgen voor een unieke sfeer die je nergens anders kunt vinden. Zeker als je met een gezelschap vanuit Nederland naar Oostenrijk reist om daar een trouw weekend samen te beleven. Dit zal een herinnering vormen die iedereen nog vele jaren bij zal blijven.

Bruiloft in Oostenrijk - Saalbach Hinterglemm
Trouwen in Oostenrijk - Gerlos Trouwjurk zon bergen

In de afgelopen jaren hebben we uitgebreide ervaring op kunnen doen met het fotograferen en filmen van huwelijken in het buitenland.

Zeker in koude omgevingen zoals Oostenrijk, Zwitserland en IJsland vraagt dit om een andere aanpak. Wij kunnen ons warm aankleden, maar het is absoluut belangrijk om het comfortabel te houden voor het bruidspaar. Dankzij onze ervaring weten wij heel goed hoe wij maximaal gebruik kunnen maken van de omstandigheden voor de mooiste beelden.

Trouwen in Oostenrijk, de bruiloft van Kirsten & Guido
Bruidegom op slee sneeuw bruidspaar

Planning

Zijn jullie van plan om een weekend te plannen en te trouwen in Oostenrijk? Dan moeten er veel keuzes gemaakt worden. Dat begint met keuzes voor de trouwlocatie, gastenlijst en natuurlijk overige leveranciers. Misschien vind een deel van jullie gasten het leuk om langer te blijven en nog een paar dagen te skiën? Het is goed om rekening te houden met mensen die ouder zijn, minder goed kunnen reizen of slecht ter been zijn. Zij hebben eerder last van kou en gladheid, hoe ga je dit voor iedereen zo leuk mogelijk maken?

Trouwceremonie in Oostenrijk
Trouwlocatie in Oostenrijk

Het is absoluut verstandig om samen met een Weddingplanner naar jullie plannen en wensen te kijken. Een weddingplanner heeft uitgebreide ervaring en vaak al een oplossing paraat voor alle mogelijke uitdagingen.

Samen kunnen jullie kijken naar de mogelijkheden om die zo goed mogelijk op jullie wensen aan te laten sluiten. De onderhandelingen met locaties en het nakomen van afspraken verloopt soms heel anders dan je gewend bent in Nederland. Wij hebben al veel vreemde dingen gehoord… Vervelende verrassingen die je liever wilt voorkomen natuurlijk.

Bruidspaar lachend in sneeuw Oostenrijk
Avondshot Oostenrijk

Als inspiratie voor plannen van jullie “buitenlandse bruiloft” delen we graag onze ervaringen. Wij hebben uitgebreide ervaring en veel bruidsparen kiezen voor een soortgelijke planning voor invulling van een ontspannen 3 daagse bruiloft.

Trouw weekend dag 1

Gasten komen aan op locatie en kunnen op hun gemak inchecken bij de locatie. In de avond volgt er dan meestal een ontspannen “casual diner” waarbij alle gasten elkaar kunnen begroeten. Niet altijd kennen alle vrienden alle familieleden elkaar. Hoe leuk is het als ze in een ontspannen omgeving met een Glühwein en haardvuur elkaar kunnen leren kennen? Heerlijk ontspannen.

Sfeerimpressie lunch

Trouw weekend dag 2

Dit is vaak de trouwdag en de ochtend start vaak met een gezellig ontbijt. Dit is vaak in het huis of hotel waar de gasten verblijven. Na het ontbijt gaat het bruidspaar zich als eerste klaar maken voor de trouwdag. Hierna gaan wij vaak samen met het bruidspaar naar een mooie locatie in het dal of juist bovenop de berg. Hier maken we gebruik van mooi licht, rustige omgeving. Wij maken de mooiste beelden terwijl jullie heerlijk kunnen genieten van elkaar, de omgeving en het moment.

De gasten kunnen zich klaar maken voor de ceremonie en naar de locatie reizen waar getrouwd gaat worden. Vaak is dat bij een authentieke hut of mooie locatie halverwege de berg. Door wind is het bovenop de berg vaak te fris. Halverwege de berg in de zon kan het tegelijkertijd echt héérlijk zijn, zeker in maart/april. Na de ceremonie is er vaak een champagne moment en wordt er apfelstrudel gegeten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een bruidstaart te laten maken en die samen aan te snijden.

Voor het diner en feest is het handig om richting het dal te gaan. Hierdoor hoeven gasten na een aantal wijntjes niet meer de berg af. Sowieso is het bij veel bergstations niet mogelijk om na 16:00 met de lift naar beneden te gaan. Hierdoor ben je dan gebonden aan ski’s of sleetjes. Dat kan heel leuk zijn, maar niet iedereen die in chique kleding naar een trouwceremonie gaat zal dat verwachten. Goed om dit heel helder te delen met jullie gasten als je gaat trouwen in Oostenrijk. Een goede planning en heldere communicatie is belangrijk.

Drone luchtfoto Gerlos

Trouw weekend dag 3

Deze dag wordt vaak gebruikt om gezamenlijk af te sluiten met een gezellige brunch op de berg. Mensen die graag wintersporten zullen het heerlijk vinden om deze dag te gebruiken. Lekker de bergen in voor een wandeling of om nog even lekker te skiën.
Na een weekend zoals dit, zal iedereen nog heel lang napraten over jullie bruiloft!

Fotoshoot bruidspaar op berg


Weddingplanner

Geef jullie planning uit handen en jullie zullen volop genieten!

Omdat je met meerdere locaties en meerdere bedrijven allerlei afspraken moet maken, kan het plannen van een bruiloft zoals dit snel complex woorden. Ook zul je ook vele voorwaarden moeten accepteren, betaal termijnen in de gaten houden en talloze keuzes maken.

Om jullie bruiloft perfect te laten verlopen, adviseren wij om contact op te nemen met Mirjam Vermeulen-Fiege van Marry And More. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van huwelijken in de Alpen. Ook heeft zij ruime ervaring met alle mogelijke uitdagingen die trouwen in Oostenrijk met zich mee brengen. Los van dat alles, is ze ook nog eens een heel gezellig en echt een leuk mens om erbij te hebben.

Gegarandeerd dat dit een ontspannen en heel gezellige reis gaat worden.
Ga voor meer informatie direct naar: https://www.marryandmore.nl

Trouwen in Hinterglemm

Zijn jullie op zoek naar ons kwaliteitsniveau en willen jullie de zekerheid dat wij jullie trouwdag vast kunnen leggen?
Maak dan direct een afspraak, afhankelijk van beschikbaarheid kunnen wij snel schakelen.

Je kunt ons bereiken via telefoon, Facetime, SMS, WhatsApp, Telegram of Signal op: 06-17236586

Meer beelden zien?

Hebben jullie een goed beeld gekregen van onze beelden in de sneeuw en zijn jullie benieuwd naar meer? We kunnen uiteraard ook een shoot vóór jullie trouwdag plannen. Dit noemen wij een Loveshoot en deze beelden kunnen jullie gebruiken voor bijvoorbeeld de uitnodiging, bedankkaartjes en als jullie dat willen ook voor jullie eigen trouw website.


Je kunt uiteraard in ons portfolio veel meer beelden zien van onze Loveshoots en onze Trouwfotografie

Wij fotograferen en filmen huwelijken over de hele wereld. Ook een losse fotoshoot na jullie trouwdag is mogelijk, ergens op de wereld. Dit noemen wij een Beyond Wedding Shoot en kan op ieder moment na jullie trouwdag plaats vinden. Sommige bruidsparen kiezen ervoor om dit binnen een aantal maanden te doen. We hebben ook meegemaakt dat een stel 5 jaar na de bruiloft opnieuw in hun trouwkleding iets tofs wilde doen wat niet kon op de trouwdag. Denk hierbij aan een shoot onder water in de zee of bijvoorbeeld in een woestijn…

Alles kan.
Ga voor meer informatie naar het speciale gedeelte op onze website: Beyond Wedding Shoot

Bruid trouwen in buitenland