Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » Trouwen in Italie

Trouwen in Italie

Trouwen in Italie, intens, warm, mooi, ontspannen, gezellig en levert  wáánzinnig mooie beelden op!

Anders dan in de meeste Nederlandse bruiloften bestaat een buitenlandse bruiloft altijd uit meerdere dagen fotografie. Als je gaat trouwen in Italie moet je dingen anders voorbereiden. Doordat je meerdere dagen met de gasten, het bruidspaar en de weddingplanner optrekt ontstaat er een hele mooie band met de mensen. In het begin is iedereen misschien nog wat onwennig als de camera op ze gericht wordt, maar al snel vergeten ze dat je er bent en kun je de mooiste momenten vastleggen.

Deze bruiloft was nog een tikkie gekker dan de meeste in het buitenland, gewoon lekker doorlezen dan snap je het snel. Op een mooie vrijdag in juni verzamelden we op Schiphol waar Weddingplanner Jacqueline Veldkamp ons op stond te wachten. Alles tot in de puntjes geregeld, tickets, planning, wensen van het bruidspaar echt alles was geregeld. Toen we door de douane waren kwamen we al enkele gasten tegen van het bruidspaar die dezelfde vlucht richting Puglia zouden nemen. Aangekomen in Italië stond er een transfer klaar voor de gasten en ging ik samen met Jacqueline de huurauto ophalen, dit zou gelijk de trouwauto zijn, een superschattige witte Fiat 500! Om lekker in de sfeer te komen hebben we eerst een overheerlijk ijsje gehaald in Pugliano á mare. Ik wist precies waar we heen moesten want ik ben al vaker in deze streek in het zuiden van Italië geweest. Na het ijsje gingen we door naar de locatie die in de schilderachtige heuvels in de buurt van Monopoli ligt, een verborgen parel zoals Jacqueline die maar al te goed weet te vinden!

trouwen in italie

Welkomst borrel met pizza

WBij de locatie waren de gasten en uiteraard het bruidspaar al aanwezig en werd er genoten van een welkomstborrel en pizza. Trouwen in Italie, eerlijk informeel en gezellig! De avond werd niet al te laat want morgen ging er getrouwd worden! Na een rustige ochtend waar de gasten zich heerlijk vermaakt hebben bij het zwembad was het tijd voor Conny om zich klaar te maken voor de make-up, samen met haar vriendinnen, zussen en moeder werden ze mooi gemaakt. Haren in de krul en een mooie make-up, waarna ze in haar jurk geholpen werd. Ook voor Floris was het tijd samen met zijn vrienden om te kleden en in zijn pak te stappen. Omdat ze beiden in hetzelfde pand waren kon ik heel makkelijk heen en weer lopen om alles vast te leggen.

trouwen in italie

Trouwen in Italie

Toen alles en iedereen klaar was voor de ceremonie was het inmiddels het eind van de middag, een goede idee want het was goed warm overdag met temperaturen boven de 35 graden. Na de intieme en ó zo mooie ceremonie door Trouwambtenaar Marijke Plas was er gelegenheid voor een verfrissend ijsje in de schaduw van de olijfbomen en hebben we wat groepsfoto’s gemaakt met familie en vrienden. Door de geweldige planning van Jacqueline Veldkamp hadden we nu tijd voor romantische foto’s met het bruidspaar op het allermooiste moment van de dag, inclusief ondergaande zon! Conny en Floris konden even bijkomen van de ceremonie en heerlijk genieten van een rustig momentje samen. Bij terugkomst op de locatie waren er heerlijke hapjes en de helft van de gasten zat met opgerolde broek/jurkje in het zwembad met een ijskoud biertje, je zag ze genieten!

trouwen in italië

Diner

Voor eten nemen Italianen de tijd en wat zag de locatie er prachtig uit! De styling was verzorgd, wederom, door Jacqueline en helemaal in zuid Italiaanse sferen konden de gasten genieten van al het moois en lekkers wat Italië te bieden heeft. Na mooie woorden en een spelletje kwam Conny naar me toe dat ze zo het boeket wilde gaan gooien en of ik als fotograaf nog wensen had… Euhh ja, wil je hem in het zwembad gooien? Geen seconde twijfelde de bruid en besloot om al haar vriendinnen met nette jurkjes en mooie haren in het zwembad te laten duiken!! GENIAAL!!Na de heerlijk verkoelende duik ging de muziek aan, de voetjes van de vloer en was het nog heel lang onrustig… :-)

Trouwen in Italie & een Beyond weddingshoot

Omdat de vlucht richting Nederland voor ons aan het begin van de middag zou vertrekken vanaf Bari hadden we vroeg afgesproken voor een laatste paar foto’s, een soort Beyond Weddingshoot! Na een korte wandeling en wat foto’s in de straten van een middeleeuws stadje zijn we richting de kust gereden en hebben daar wat shots gemaakt met de drone en natuurlijk ging ik ook in zwembroek de zee in.

trash the dress

De jurk mocht vies, nat en kapot dus ook het bruidspaar mee de zee in. De omstanders geloofden niet wat ze zagen! Een prachtig uitziend bruidspaar wat elkaar probeert nat te maken en gewoon kopje onder gaat in de zee! Wat een heerlijk moment van deze reis! Zwembroek aan, verkoelend zeewater in mijn rug en een bruidspaar wat te gekke dingen doet, gewoon omdat het kan. Genieten!

Lieve Conny en Floris, het was waanzinnig!!

UPDATE: Meerdere foto’s van deze serie zijn inmiddels onderscheiden met internationale awards! Het was helemaal niet de intentie want wij maken gewoon de mooist mogelijke foto’s voor onze bruidsparen, maar wat is het gaaf dat we de foto’s bij dit bericht nu “Award winning Wedding Photography Italy” kunnen noemen! :-)

UPDATE: Lees onderstaand de review van Conny en Floris die zij geschreven hebben op The Perfect Wedding
Bas is creatief, energiek en gebruikt de nieuwste technieken om de perfecte foto’s te maken. Hij heeft de kracht om je op je gemak te stellen, zodat je stralend en zoals je écht bent wordt gefotografeerd. Daarnaast is hij ook enorm enthousiast en krijgt hij het voor elkaar om je hele gastengroep aan het einde van de bruiloft in het zwembad te laten springen en ons de day after zelfs in de zee!
Bas heeft onze driedaagse Italiaanse bruiloft van het begin tot het einde vastgelegd. Hij heeft de sfeer perfect weergegeven en de foto’s echt van ons gemaakt. Een fantastische fotograaf!

trash the dress

Gaan jullie trouwen in Italie? Neem contact met ons op! We reizen heel graag en hebben jarenlange ervaring met trouwen in het buitenland en allerbelangrijkste, de vastlegging ervan. Voor de planning brengen we jullie heel graag in contact met geweldig weddingplanners.

Neem contact op