Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » Zou jij het doen? Je bruiloft laten fotograferen met een iPhone? Dit bruidspaar wel…

Zou jij het doen? Je bruiloft laten fotograferen met een iPhone? Dit bruidspaar wel…

Zou jij het doen? Je bruiloft laten fotograferen met een iPhone? Dit bruidspaar wel...

Zou jij het doen? Je bruiloft laten fotograferen met een iPhone? Dit bruidspaar wel…

De beste trouwfotograaf van Nederland Bas Uijlings neemt samen met collega bruidsfotograaf Lyan van Furth een hele grote sprong in het diepe. Ze gaan een HELE (!!!) bruiloft fotograferen met een iPhone!

Hoe dan?!

Tsja… dat is de vraag? Een smartphone heeft natuurlijk een veel mindere kwaliteit dan een professionele camera. En dat kan een probleem opleveren voor deze twee trouwfotografen. ”Het gaat niet altijd om de kwaliteit van het apparatuur, het gaat voornamelijk om de technieken en creativiteit van de fotograaf. Natuurlijk is het wel spannend, omdat we niet van te voren kunnen zeggen hoe het resultaat zal worden met de beperkingen die een iPhone heeft, maar dit is nou juist onze uitdaging!”, aldus Lyan.

De eerste keer

Andere fotografen hebben wel eens een bruidspaar in een park gefotografeerd met een smartphone, maar nog nooit de gehele dag. Bas en Lyan fotograferen alles zoals ze dat normaal zouden doen, vanaf de krulspelden en het eerste veegje make-up in de ochtend tot diep in de nacht wanneer de laatste drankjes worden gedronken…

Met lege koffer naar een opdracht…

‘’Het is echt een bizar idee als ik er zo over nadenk!” Zegt Bas. “Normaal gesproken gaan we met een heel team, vele koffers en een hele auto vol met allerlei camera’s, lenzen en flitsers op pad om de maximaal haalbare kwaliteit mogelijk te maken. Nu hoeft dat allemaal niet. Met alleen een opgeladen iPhone in mijn broekzak naar een bruiloft…, that’s it?!”

Komt het wel goed?

Trouwen doe je als het goed is één keer en je wilt over 30 jaar nog kunnen genieten van de emoties die o zo mooi op beeld zijn vastgelegd. “Dit begrijpen wij als trouwfotografen als geen ander en zien dit als een unieke kans!” 

Het bruidspaar kan de zenuwen die dag in ieder geval delen met de fotografen die het stiekem toch ook best spannend vinden…

Volgende week zie je hier de foto’s en kunnen we je meer vertellen over dit avontuur!