Home » Blogpost » Trouwdatum kiezen

Trouwdatum kiezen

Hoe kunnen wij het beste de trouwdatum kiezen? Het is een vraag die we veel krijgen, vooral van bruidsparen die wat verder vooruit plannen en ons als éérste leverancier boeken. Ze weten wel vaak een maand, maar de precieze trouwdag is nog niet bekend en minder belangrijk, of toch niet…?

Het gebeurt regelmatig dat we zo’n 1,5 tot 2 jaar van te voren geboekt worden en een bruidspaar heeft dan nog niet zoveel ideeën opgedaan over de perfecte trouwdag. Ze weten bijvoorbeeld dat ze in september willen trouwen en bellen ons wanneer wij nog beschikbaar zijn. Dit is uiteraard een bijzondere situatie want we willen zo min mogelijk invloed uitoefenen op de trouwdag. Vastleggen van de gebeurtenissen is waar wij goed in zijn. Natuurlijk helpen wij bruidsparen graag op weg met behulp van onze jarenlange ervaring. Kunnen we jullie wellicht verder helpen?

Populaire trouwdagen

Wij fotograferen en filmen de meeste huwelijken op donderdag, vrijdag en zaterdag. Uitzondering zijn de buitenlandse huwelijken waarbij het niet veel uitmaakt welke dag van de week er getrouwd wordt, tijdens zo’n reis heeft iedereen een écht vakantie gevoel. Op zondag wordt er ook getrouwd al komt dat minder vaak voor, houd er rekening mee dat er leveranciers zullen zijn die andere tarieven hanteren voor de zondag.
Wij niet hoor, onze tarieven zijn altijd gelijk.

Trouwdatum kiezen Parijs

Populaire trouw maanden

De populaire trouw maanden bij uitstek zijn Mei, Juni en September. Veel bruidsparen kiezen voor een wat grotere kans op mooi weer in Nederland. Door te trouwen in deze maanden hopen ze vaak buiten te kunnen trouwen, al zien we de laatste jaren steeds meer huwelijken in Oktober en November. De weersomstandigheden zijn in die maanden steeds beter. Bij ons loopt de grootste drukte van april tot en met oktober, in de wintermaanden zijn we druk met de website, nieuwe plannen voor het komende jaar, optimalisatie van bewerk-, administratie- en backupprocessen. Geven we de meeste trainingen aan startende fotografen, staan we veel op podia voor onze sponsoren en natuurlijk gaan we ook gewoon lekker opladen tijdens de wintersport. ;-)

trouwdatum kiezen 2021

Populairste trouwdatum

De meeste bruidsparen die voor ons kiezen maakt het niet zo heel veel uit op welke datum zij precies trouwen. Vaak is het een datum die ongeveer één tot drie jaar na de verloving ligt. Afhankelijk van de trouwlocatie en seizoen wordt dan een datum gekozen.

De populairste trouwdatum die wij het meest langs zien komen is de datum waarop de relatie écht begonnen is. De dag dat ze elkaar voor het eerst ontmoetten of de verlovingsdag, want dat zijn bijzondere dagen voor jullie als stel en als je die dan ook nog kunt versterken met de trouwdatum in de ringen. ;-)

Trouwdatum kiezen

Beperkte beschikbaarheid

Willen jullie trouwen op een vrijdag of zaterdag in Mei, Juni of September? Houd er dan rekening mee dat veel leveranciers al boekingen hebben staan. Doordat dit de populairste data zijn worden deze normaal gesproken vroeg geboekt, soms tot 4 jaar van te voren. Wij werken met een groot team, maar als je specifieke wensen hebt is het verstandig op tijd dingen vast te leggen.

TIP: Hebben jullie specifieke wensen en zijn jullie favoriete leveranciers niet meer beschikbaar op die ene zaterdag in juni? Overweeg dan om bijvoorbeeld op zondag te trouwen, een bijzondere dag van de week en de meeste leveranciers zullen deze dag gewoon open hebben in hun agenda. ;-)

Dirk Zeelenberg trouwdatum kiezen

Trouwdatum kiezen met behulp van wetenschap

Een trouwdatum kiezen kun je ook met behulp van de wetenschap, zo zijn er websites waar je met behulp van allerlei statistische gegevens een prognose krijgt over de kans op zon, temperatuur en wind. Het blijft een gok, maar misschien handig om mee te nemen in jullie overweging?
Trouwdatum kiezen met behulp van de wetenschap

Trouwdatum kiezen dinersetting huwelijk perplexz styling

Trouwdatum kiezen in 2021

Misschien handig om rekening mee te houden, de Nederlandse feestdagen.

 • Nieuwjaarsdag
  Vrijdag, 1 Januari 2021
 • Carnaval
  Zondag, 14 Februari – Dinsdag, 16 Februari 2021
 • Goede vrijdag
  Vrijdag, 2 April 2021 
 • 1e Paasdag
  Zondag, 4 April 2021
 • 2e Paasdag
  Maandag, 5 April 2021
 • Koningsdag
  Dinsdag, 27 April 2021
 • Bevrijdingsdag
  Woensdag, 5 Mei 2021
 • Hemelvaart
  Donderdag, 13 Mei 2021 
 • 1e Pinsterdag
  Zondag, 23 Mei 2021
 • Pinkstermaandag
  Maandag, 24 Mei 2021
 • Sinterklaas
  Zondag, 5 December 2021
 • 1e Kerstdag
  Zaterdag, 25 December 2021
 • 2de Kerstdag
  Zondag, 26 December 2021
 • Oudjaarsdag
  Vrijdag 31 December 2021

bron: Rijksoverheid

trouwdatum kiezen buitenland

Trouwen tijdens Olypmische spelen, WK of EK?

Soms zien we hele leuke momenten tijdens een huwelijk en heeft het bruidspaar er écht rekening mee gehouden dat er een bepaalde wedstrijd gespeeld wordt die veel gasten zullen willen zien. Een groot beamerscherm zorgt voor een gezellige sfeer op dat moment, misschien beter dan dat de sportfans gezellig in een hoekje naar hun telefoon staan te staren…?

In 2020 zal er geen EK voetbal zijn verband met het corona virus.
Volgend jaar zal dit wel plaats vinden van 11 juni tot 11 juli 2021.

Trouwen in Baarn bij Kasteel De Hooge Vuursche - Bas Uijlings fotografie en film

Trouwen in de winter

We zien het eigenlijk véél te weinig, bruidsparen die trouwen in de winter. Het is in Nederland zo dat je de trouwdag niet kunt plannen op het weer. Gaan jullie een trouwdatum kiezen om buiten te trouwen? Superleuk, maar niet altijd mogelijk. Te harde wind, regen of een doorweekt grasveld van de buien van gisteren… En zelfs als je in juli of augustus trouwt kan het keihard regenen en maar 15 graden worden…

Trouwen in de winter is anders, de gasten zijn voorbereid dat het koud en nat zou kunnen zijn, maar het valt meestal enorm mee! Als je écht de dagen gaat tellen is er iedere dag van het jaar een droog en mooi moment voor de foto’s. We zien het bij iedere winterse bruiloft, het komt echt goed! Grote voordeel van trouwen in de winter is de gezelligheid binnen in de warme trouwlocatie, iedereen wil graag bij elkaar zijn. Bonus: Jullie trouwfeest zal een topfeest worden! In de zomer zien we de gasten vaak lang en tot laat buiten borrelen terwijl de band of DJ binnen hun best doen in een lege zaal… Als het wat kouder is blijft iedereen binnen en heb je gegarandeerd een knalfeest!

Mocht het wel de hele dag regenen op jullie trouwdag in de winter, dan kunnen jullie je altijd aanmelden voor een Beyond Wedding Shoot. Met de toffe trouwfoto’s komt het sowieso helemaal goed!

trouwen in het buitenland Bas Uijlings

Wanneer gaan júllie trouwen?

Je hebt het gelezen, een trouwdatum kiezen is heel persoonlijk en het maakt eigenlijk niet veel uit op welke dag het precies zal zijn. Staar je niet blind op de maanden met “mooi weer” want daar kun je in Nederland niet vanuit gaan… Het gaat erom dat jullie met een fijn gevoel kunnen terugdenken aan die bijzondere dag of dat bijzondere weekend. Dat de herinneringen levendig blijven en jullie je weer even zullen voelen als op de échte trouwdag. En dat is precies waar wij goed in zijn.

Wij maken graag een tijdmachine in de vorm van een prachtig trouwalbum en supergave trouwfilm, speciaal voor jullie. Helemaal naar wens en afgestemd op jullie behoeftes.

Hebben jullie een trouwdatum gekozen? Neem direct contact met ons op om te checken of wij nog beschikbaar zijn. Tot snel!

Stel ons een vraagCheck beschikbaarheidMaak een afspraak