Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » Gastblog van trouwambtenaar Cora Vonk

Gastblog van trouwambtenaar Cora Vonk

Gastblog van trouwambtenaar Cora Vonk

Aan dit enige verzoek van Bas om een stukje over de trouwambtentaar Cora Vonk te schrijven op zijn blog zal ik graag gehoor geven. Vooral omdat het super is om te mogen doen, maar zeker ook omdat ik Bas zo’n geweldige vakman vindt waar het heel goed mee samen werken is. En dat samenwerken voelt dan helemaal niet als werken, maar als een cadeau waar we beiden deel van uitmaken.

 

Met mijn bedrijf Cora Vonk Memorabele momenten help ik om een mooie vorm en een nog waardevollere inhoud te geven aan bijzondere momenten in het leven: trouwen, een jubileum, een speciale verjaardag of een afscheid. Momenten waarop het belangrijk is dat het persoonlijk is. In de ruim veertien jaar dat ik werk als zelfstandig trouwambtenaar heb ik gemerkt dat ik mensen kan helpen nog beter te vertellen en te (laten) beleven. Met als resultaat waardevolle herinneringen aan dat bijzondere, en unieke moment in hun leven. In de meer dan dertig jaar dat ik werk als zelfstandig goudsmid weet ik dat ik iedere vorm kan maken die mensen voor ogen hebben. Daarom kan ik dát sieraad maken, waarin voor hen die speciale herinnering vastgehouden word. Door veel te praten en vragen te stellen krijgen we samen helder wat er gememoreerd word, en hoe een speciaal moment, een speciaal sieraad eruit moet zien. En ook waarom het zo bijzonder is om bij dit moment stil te staan.

Cora Vonk - Onze Lieve Vrouwentoren Amersfoort trouwen

Verbinding
Trouwen, een grote stap in je leven.
Een verbinding aangaan als een huwelijk is niet iets dat je zomaar doet. Hoe kun je aan zo’n belangrijk moment een vorm geven die helemaal past bij jullie en de gevoelens die je voor elkaar hebt? Door vooral je eigen verhaal te (laten) vertellen. Het is ten slotte jullie feest. Vanuit mijn betrokkenheid bij mensen weet ik dat ik jullie hierbij kan helpen. Door goed te luisteren en jullie woorden te vertalen in een passende vorm.

Stel jezelf de vraag waarom je deze verbintenis wilt vieren en hoe. Welke plek past het beste bij jullie verhaal en wie wil je er graag bij hebben? Wat maakt jullie trouwdag tot een absolute topdag? Er kan heel veel. Bedenk het maar en we kijken samen naar de mogelijkheden en oplossingen. Begin maar vast te fantaseren…..

Als zelfstandig trouwambtenaar help ik jullie daar graag bij

Cora Vonk - Buitenplaats Amerongen huwelijk

Viering
In ieders leven komen momenten voor die je voor altijd wilt koesteren: memorabele momenten. Het begint al bij je geboorte. Al was je daar toen zelf nog niet zo bewust mee bezig, je viert het moment toch ieder jaar op je verjaardag. Maar kun je je nog herinneren hoe het was toen je voor het eerst naar de basisschool ging? De middelbare school of het moment dat je je diploma haalde? Je eerste baan, je afstuderen…? Heb je ze gevierd, die momenten? Naarmate je ouder wordt sta je steeds meer stil bij de gedenkwaardige momenten uit je leven. Je weet dat ze eenmalig zijn en misschien juist om die reden de moeite waard om ze ècht te vieren. Benoem die momenten en laat ze niet zomaar voorbij gaan. Denk eens na over een mooie vorm om ze te vieren. Ik denk graag met jullie mee. Om ervoor te zorgen dat het verhaal klopt en de emoties mooi kunnen worden beleefd, zodat je er later met een warm en goed gevoel op terug kunt kijken.

Omdat je het precies zo hebt beleefd als je dat graag wilde.

Verdriet
Afscheid laat zich, helaas, lang niet altijd plannen. En zolang we gezond zijn, willen we er liever ook helemaal niet aan denken. Toch is het goed om dat wel te doen. Op het moment van overlijden, zeker als dat plotseling is, wordt er veel van de nabestaanden verwacht. In korte tijd moeten veel praktische zaken worden geregeld. Toch wil iedereen ook dat het een mooi en warm afscheid wordt dat in vorm en in woorden past bij wie de overledene was. Ik wil je daar graag bij van dienst zijn. Diep verhalen op uit je geheugen, kijk in fotoboeken en vertel elkaar je herinneringen. Beleef het leven nog een keer door samen te praten, te huilen en misschien zelfs ook te lachen. Die emoties zitten immers zo dicht bij elkaar. Als ik mee mag luisteren naar de verhalen en herinneringen kan ik het verhaal een vorm geven. Ik zorg er dan voor dat het afscheid een moment wordt waar nabestaanden met warmte aan terug kunnen denken.

 

Vormgeven

Sinds 1982, na het afronden van mijn opleiding aan de MTS Vakschool Schoonhoven (goudsmid/juwelier) en het behalen van mijn meesterteken bij de Rijksmunt in Utrecht, ben ik als zelfstandig goudsmid aan het werk. In al die jaren ontwerp en maak ik sieraden als trouwringen, sieraden voor speciale gelegenheden en ook rouwsieraden. En altijd doe ik dit samen met mijn klanten. Ik maak wat zij willen aan de hand van hun verhaal, tekening of idee. Sieraden die de herinneringen vasthouden van dierbare memorabele momenten. Alles wat ik maak is uniek. Bedenk wat je mooi zou vinden, er is zoveel mogelijk en ik adviseer je er graag bij hoe zo’n sieraad goed vorm te geven. En zo kun je dat bijzondere moment dichtbij je houden.

Koester vooral je memorabele momenten.

 

Cora Vonk - Amersfoort bruiloften fotografie

Nog even terug naar samenwerken met Bas. Als je dat vaker doet leer je elkaar kennen en ook elkaars werkwijze. En dan is het werkelijk genieten als dat op elkaar aansluit, je elkaar niet in de weg zit en vooral een fijne samenwerking kan realiseren. Dit is merkbaar en zichtbaar tijdens de huwelijksceremonie, omdat wij dan op een intens betrokken en warme manier deel zijn van dit samenzijn en dat zie je terug op de gezichten van het bruidspaar en de gasten. En dát zie je dan weer terug op de mooie foto’s van Bas. Elke keer is het weer een feest als ik weet dat bij ‘mijn’ huwelijk Bas de bruidsfotografie verzorgd. En hoe!!

 

Ga voor meer informatie over Cora Vonk naar : www.coravonk.nl