Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » Tips voor het plannen van je trouwdag

Tips voor het plannen van je trouwdag

Plannen van je trouwdag – Ineens stond hij daar met een super verliefde blik in zijn ogen, één knie op de grond en in zijn handen een goed bewaard geheim. Een verlovingsring! Is het echt wat je daar hoort? Die vraag? Even…. JAH!! natuurlijk gaan jullie trouwen! Maar nu? Waar moeten we op letten? Wie nodigen wij uit en hoeveel tijd is eigenlijk overal voor nodig? Wat willen we allemaal doen, en waar? Alles op één locatie?

Jullie hebben nu wellicht tips nodig, Tips voor het plannen van je trouwdag! Jullie zoeken ervaren partijen die al zoveel meegemaakt hebben dat het voor jullie echt genieten wordt. Want het moet natuurlijk vooral ontspannen, gezellig en relaxt zijn. Als fotografen kunnen wij dat alleen maar toejuichen, jullie komen veel mooier op de foto’s wanneer jullie je echt lekker voelen. En met een ruime planning is dat een goede start!

Trouwricngen - Bas Uijlings fotografie Tips voor het plannen van je trouwdag

Wanneer beginnen met plannen van je trouwdag?

Het is voor ons moeilijk om voor andere leveranciers aan te geven wanneer zij precies geboekt worden, wij boeken meestal 1 tot 2 jaar van te voren de populaire data. Omdat we met een team van meerdere fotografen en videograden werken kunnen we ook redelijk kort van te voren geboekt worden, maar de keuze is dan beperkt. Hebben jullie een voorkeur voor een bepaalde fotograaf dan is het advies om de keuze snel vast te leggen. Hoe jullie dag er precies uit komt te zien is dan nog niet van belang, wel zijn jullie ervan verzekerd dat jullie prachtige beelden zullen krijgen als herinnering.

Wil je snel onze beschikbaarheid checken?

Check beschikbaarheid

Plannen van je trouwdag

De vraag is wat jullie allemaal willen gaan doen op jullie trouwdag? Per onderdeel zien jullie de tijd hoe lang een onderdeel gemiddeld zal duren, voor alles geldt, het is jullie feestje en jullie bepalen alles helemaal zelf, maar het is een richtlijn. Omdat wij normaal gesproken er de hele dag bijzijn hebben we uitgebreide ervaring vanaf de eerste krulspelden tot diep in het feest ;-)

 • Aankleden bruid inclusief haar en make-up 2,5 tot 3 uur
Bruidsvisagie - Bas Uijlings fotografie Tips voor het plannen van je trouwdag
 • Aankleden bruidegom, 6 minuten ;-)
 • First look / ophalen bruid 15 minuten
 • Fotoshoot op locatie (stad / bos / strand) 1 tot 2 uur, reken minimaal half uurtje per locatie als jullie meerdere locaties willen.
trouwen in Baarn bij kasteel de Hooge Vuursche
 • Ceremonie door gemeente ambtenaar 20-30 minuten
 • Ceremonie door bijzonder ambtenaar (BABS) 45-60 minuten
Trouwceremonie - Bas Uijlings fotografie Tips voor het plannen van je trouwdag
 • Aansnijden taart en eerste toost op jullie huwelijk zo’n 20 minuten
Trouwen bij Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn - Bas Uijlings fotografie Tips voor het plannen van je trouwdag
 • Groepsfoto’s met vrienden/familie 20-30 minuten (langer kan echt niet hoor, dan kun je niet meer echt lachen en dat zie je)
Groepsfoto's - Bas Uijlings fotografie Tips voor het plannen van je trouwdag
 • Diner, 3-gangen of walking dinner 2,5 – 3 uur. Als je van gezelligheid houdt of speeches verwacht moet je dit niet in 2 uur willen proppen.
 • Openingsdans duurt een eeuwigheid als je net zoveel van dansen houd als ik… ;-) maar in het echt meestal maar 5 minuten.
 • Feest duurt meestal tot 00:30-01:00
Candy Dulfer - Bas Uijlings fotografie Tips voor het plannen van je trouwdag
 • Check ook bij de locatie of er een mogelijkheid is om nog een afsluitende borrel te doen in de bar na afloop met alleen je allerbeste vrienden.

Bonus tip voor kinderen op je bruiloft:

 • Veel Nederlandse bruidsparen trouwen in de middag, meestal tussen 14:00-16:00 en kiezen dat als basis om de andere onderdelen omheen te plannen. Hebben jullie een of meer kleine kids en willen jullie dat zij ook mooi op de foto komen? Plan de shoot dan zo dat jullie kleintje net geslapen heeft en ongeveer 15-20 minuten bij jullie kan zijn. Babysitter in de buurt houden voor noodgevallen uiteraard.

Avondfoto tijdens zonsondergang?

Voor een toffe avondfoto is het natuurlijk superleuk om er vlak voor zonsondergang nog even tussenuit te gaan. Als je eind juni trouwt dan is dat halverwege het feest want de zon gaat pas rond 22:00 onder. Trouw je in de winter dan is dat rond 16:00 ’s middags. Kijk op deze site voor de precieze tijd van de zonsondergang op jullie trouwdag: http://zonsondergang.info

Regen op de trouwdag?

Ook daar hebben we een gouden tip voor, wanneer jullie trouwen in Nederland en bang zijn dat het de hele dag regent dan begrijp ik dat. Gelukkig kan het geen kwaad, want die gave shots in de natuur, ondergaande zon en stralende verliefde blikken kunnen we ook op een andere dag vastleggen. Vaak horen we dat vooral de bruid bang is dat “het anders voelt”, maar ik weet zeker dat zodra je de jurk aantrekt je weer helemaal die trouwkriebels krijgt. Wij bieden hiervoor een speciale shoot in het buitenland, de Beyond Wedding Shoot en wordt ieder jaar georganiseerd.

Kosten

Dat trouwen geld kost is een feit en hoeveel jullie te besteden hebben is heel persoonlijk. Over de kosten van een trouwfotograaf of film maker hebben we een uitgebreid artikel geschreven. Klik hier om dat te lezen: “Wat kost een trouwfotograaf”

Willen jullie meer tips? Of lijkt het jullie leuk om live verder te praten? Laat jullie gegevens achter en we benaderen jullie binnen 24 uur. Heb je dan nog niets van ons ontvangen? Check dan voor de zekerheid je spam folder.

Hoogste tijd - Bas Uijlings fotografie Tips voor het plannen van je trouwdag