Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » Bruidsfotografie met een drone

Bruidsfotografie met een drone

Sinds 2014 gebruiken wij drones voor bruidsfotografie vanuit de lucht, een heel ander perspectief dan wanneer je alleen fotografeert vanaf de grond. Hoge kwaliteit en bijzondere beelden, dat is waar we altijd naar op zoek zijn en we kunnen dit niet meer zonder drone voorstellen. Absoluut een waardevolle aanvulling op onze normale apparatuur.

Na verschillende zelfbouw exemplaren hebben we al enkele jaren beschikking over een professionele fotografie en film drone, een vliegende camera waarmee we snel en heel eenvoudig vanaf een mooie hoogte een foto of video kunnen maken in hoge resolutie. Hoe gaaf is het om vanuit de lucht bij een mooi landhuis of kasteel een foto te hebben van het aansnijden van de taart. Of tijdens de ondergaande zon met alleen een bruidspaar op een prachtig grasveld of bijvoorbeeld van een hele grote groep daggasten een te gekke foto maken. Bruidsfotografie met een drone, zo gaaf!

Na verschillende drones gebruikt te hebben, hebben we in 2020 weer geïnvesteerd in een nieuwer model. Een professionele drone die in 4K kan filmen en zeer hoge resolutie foto’s kan maken. Goed vliegen kunnen wij uiteraard ook, wat een geweldig gaaf spul om bijzondere beelden mee te maken.

In ons team hebben we meerdere fotografen/videografen die in bezit zijn van de nodige papieren. Wij leveren altijd gecertificeerde drone operator/piloten met een ROC of EASA PRO A1/A2/A3 Licentie als er een drone ingezet moet worden.
100% legaal en verzekerd tot €2.500.000.-.

Er zijn strenge regels waar we ons aan moeten houden, gelukkig liggen de meeste trouwlocaties niet vlak naast Schiphol. ;-)

De wetgeving

De afgelopen jaren heb ik me erg verdiept in de materie, mogelijkheden en de wetgeving. Zakelijk vliegen is aan allerlei regels gebonden en lang niet iedere fotograaf voldoet aan deze regels, ze sturen overal en nergens een drone de lucht in, ook als dat terplaatse helemaal niet mag.

De wet stelt namelijk allerlei eisen aan het vliegen met een drone voor zakelijk gebruik. Gek genoeg mag je als particulier vrijwel alles met zo’n ding doen, maar wanneer je het apparaat zakelijk wilt inzetten moet je een waslijst met papieren, keuringen, examens en procedures door die duizenden euro’s kosten.

De risico’s mogen niet genegeerd worden, het kan een heel gevaarlijk apparaat zijn. Net als met een auto kun je daar heel veel plezier aan beleven zolang je je aan de regels houdt en hebt laten zien dat je het ding goed kunt besturen. Het is een kort moment tijdens de dag waarop een drone net dat bijzondere standpunt kan bereiken om een uniek beeld te maken. En unieke beelden maken, daar hou ik van!

Onze resultaten

De resultaten die wij behalen in binnen en buitenland dankzij fotografie met een drone zijn zacht gezegd, ‘bijzonder’. We kunnen ons geen reportage meer voorstellen zonder gave shots vanuit de lucht! We zien het als een aanvulling en absoluut geen vervanger voor onze beelden die we normaal maken. Trouwen jullie in een stad of in de buurt van een “no-fly” zone bijvoorbeeld dan zal de drone niet ingezet kunnen worden.

We vliegen ook wel eens IN een trouwlocatie. Zoals hier bij Kasteel Kerckebosch. We gebruiken dan een speciale kleine drone en doen dit uiteraard in overleg en alleen met toestemming van de locatie eigenaar.

drone in trouwlocatie
drone foto Trouwen Kasteel De Haar in Utrecht

Onder water

En als de locatie het echt niet toestaat of het weer is veel natter dan verwacht dan kunnen we altijd nog onder water gaan voor unieke shots ;-)

Willen jullie ook unieke foto’s van jullie bruiloft? We zijn er voor jullie!