Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » 7 tips voor het kiezen van de beste trouwfotograaf voor jullie huwelijksdag

7 tips voor het kiezen van de beste trouwfotograaf voor jullie huwelijksdag

Willen jullie alleen het allerbeste op jullie trouwdag en dit mooi herinneren? Of besparen jullie liever en mag de fotograaf een beginner zijn? Zodra jullie het besluit hebben genomen om te gaan trouwen breekt een spannende tijd aan; “Waar willen we eigenlijk gaan trouwen? Welke trouwlocaties kennen we? Willen we alles in de buurt van onze woonplaats, ergens in Nederland of doe we helemaal gek en gaan we naar het buitenland? Hoeveel geld willen we eigenlijk uitgeven en kunnen we het budget nog oprekken?”

En dan zijn er ook nog zoveel andere leveranciers die jullie trouwdag onvergetelijk moeten maken. Een prachtige jurk, de allermooiste bloemen en natuurlijk een superlekkere taart. Maar hoe ga je al deze mooie dingen onthouden? Binnen 20 minuten is de taart verdwenen en de jurk is na 2 meter lopen nooit meer zo mooi als nieuw…

Wanneer jullie het belangrijk vinden om jullie trouwdag net zo mooi te herinneren als jullie deze georganiseerd hadden is het verstandig om te investeren in een goede fotograaf. Stel je voor dat je trouwfoto’s compleet mislukken, onscherpe donkere foto’s waar jullie alleen met je ogen dicht op staan…

We krijgen meerdere keren per jaar verzoeken om de shoot in trouwkleding van een andere fotograaf opnieuw te doen, alleen omdat de foto’s die een andere fotograaf gemaakt heeft niet mooi zijn, de foto’s van je trouwdag! VRESELIJK!

Een regelrechte nachtmerrie voor veel bruidsparen. In zo’n geval moet je echt op zoek naar de beste trouwfotograaf die helemaal past bij jullie verwachtingen.

7 tips voor het kiezen van de beste trouwfotograaf voor jullie huwelijksdag

Het is verstandig om een deel van jullie budget tijdig te reserveren voor goede fotografie. Gemiddeld besteden onze bruidsparen zo’n 10 tot 20 procent van het totale budget voor de bruiloft aan de trouwfotograaf. Er zijn in Nederland op het moment duizenden fotografen die jullie bruiloft vast kunnen leggen en om te voorkomen dat jullie achteraf spijt krijgen is het is erg belangrijk dat jullie goed letten op een aantal dingen. Je kunt je trouwdag namelijk niet overdoen…

7 tips voor het kiezen van de beste bruidsfotograaf

1. Begin op tijd

Het is vreselijk jammer, regelmatig moeten wij bruidsparen teleurstellen die 3 maanden voor de bruiloft ‘nog even een fotograaf willen regelen’.  Gemiddeld worden wij 1 tot 2 jaar voor de trouwdag geboekt en ondanks dat wij inmiddels een heel team aan fotografen hebben zijn ze bij ons op een gegeven moment allemaal geboekt. Willen jullie er zeker van zijn dat jullie de beste trouwfotograaf kunnen krijgen die je kunt vinden? Neem direct contact op als jullie de datum weten.

2. Vinden jullie de foto’s mooi?

De beelden die jullie na de bruiloft ontvangen dienen als belangrijkste geheugensteun, zonder mooie beelden zal de dag minder mooi in jullie geheugen blijven dan deze daadwerkelijk was. Je wilt het allerliefste het gevoel van die dag vangen en terug kunnen halen wanneer je dat zou willen. Je weer even net zo voelen als toen met de allerliefste mensen om jullie heen die er straks misschien niet meer zijn.

Als fotograaf is het moeilijk om een heel verhaal te vertellen met een paar foto’s, de meeste trouwfotografen zullen daarom meerdere demo albums hebben van echte bruiloften waarin jullie precies kunnen zien hoe de beelden van een hele dag eruit komen te zien.

Trouwen Kasteel Hooge Vuursche

3. Spreekt de fotograaf als persoon jullie aan? Is er een ‘klik’?

De meeste fotografen zullen vanaf ’s ochtends vroeg tot ’s avonds na het diner bij jullie in de buurt zijn. Het is dan ook super belangrijk dat de persoon gezellig, informeel en open is. Wanneer jullie je helemaal op je gemak voelen bij de fotograaf zul je dat terug zien in de foto’s. Jullie zullen je beter kunnen ontspannen en de fotograaf kunnen negeren waardoor de beelden veel mooier worden dan wanneer jullie continu bewust zijn dat er een fotograaf rond loopt. Kies iemand die zou passen bij jullie vrienden, iemand die enthousiast is over dezelfde dingen als jullie en waar je heel veel lol mee kunt hebben.

7 tips voor het kiezen van de beste trouwfotograaf voor jullie huwelijksdag

4. Informeer ook naar praktische zaken zoals backups

Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de fotograaf ziek zou zijn op jullie dag? Hoe is de eventuele vervanging geregeld en is dit ook een goede fotograaf? Hoe weet je dat zeker? Hoe worden de bestanden opgeslagen? Heeft de fotograaf een goede backup structuur die bestand is tegen een overstroming of brand? Stel dat het pand van de fotograaf volledig af brand terwijl jullie foto’s nog niet geleverd zijn…

Trouwen Ter Werve Rijswijk

5. Is de fotograaf een professional?

Is het een gespecialiseerde trouwfotograaf? Weet hij waar hij moet zijn op welk moment en hoeveel ervaring heeft hij/zij met bruiloften? Een studiofotograaf kan misschien geweldige beelden maken in de studio, een gespecialiseerde trouwfotograaf is gewend om te werken in allerlei soorten locaties, slechte lichtomstandigheden en heel weinig voorbereidingstijd. Het is bijvoorbeeld heel normaal om meteen na de ceremonie de bruidstaart aan te snijden, maar in die ene minuut die er tussen zit moet er wel een hele gave foto van de taart gemaakt worden. En dan is er géén tijd om het licht te meten en studio lampen te plaatsen natuurlijk. ;-)

7 tips voor het kiezen van de beste trouwfotograaf voor jullie huwelijksdag bruidstaart

6. Is de fotograaf eerder op de trouwlocatie geweest?

Moeten we samen gaan kijken? Nope, het maakt voor een doorgewinterde trouwfotograaf niet uit of hij/zij eerder op een bepaalde locatie gewerkt heeft. Een goede trouwfotograaf is net een kameleon en laat zich inspireren door wat hij/zij tegen komt. Een nieuwe omgeving kan heel veel inspiratie opleveren met nieuwe supertoffe beelden als resultaat.

Trouwen Chateau Neercanne Maastricht bruidsfotograaf

7. Leg alles vast in een opdrachtbevestiging of contract

Denk er tot slot aan om alles wat jullie afspreken vast te leggen. Hoe laat begint de fotograaf, wat voor een album wordt er geleverd, hoeveel pagina’s zitten daarin en wanneer moet er betaald zijn? Goede afspraken maakt dit heel helder en voorkomt nare verrassingen achteraf.

Wanneer jullie op deze punten letten vóórdat jullie de trouwfotograaf kiezen, kunnen jullie jaren later met heel veel plezier terugkijken op die prachtige trouwdag!

Tekenen trouwakte

Zekerheid dat het goed komt?

Uiteraard zijn wij jullie graag van dienst, wij werken met een vast team professionals en hebben wereldwijde ervaring waardoor we de hoogst mogelijke kwaliteit beeld kunnen garanderen. In alle omstandigheden.

ContactCheck beschikbaarheid