Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » Gastblog van trouwambtenaar Marian van Ooijen

Gastblog van trouwambtenaar Marian van Ooijen

Gastblog van trouwambtenaar Marian van Ooijen

Marian van Ooijen: Trouwen zou je kunnen omschrijven als; ‘het vieren van de liefde ten overstaan van familie en vrienden’.
Expliciet uitspreken dat je bewust voor elkaar kiest, voor een leven lang samen. Onder de naam Mooijenbelofte, verzorg ik met heel veel plezier persoonlijke trouwceremonies. Een eervolle taak.

De ceremonie wordt veelal ervaren als het romantisch hoogtepunt van de dag. Om me goed te kunnen inleven is er in de voorbereiding van de trouwceremonie intensief contact met het bruidspaar, ouders, getuigen en ceremoniemeester(s). Bij het schrijven van de ceremonie concentreer ik me op ‘wat de liefde tussen de twee geliefden betekent’. In de uitvoering zijn de sfeer en stijl van het bruidspaar leidend voor mij. Mogen bijdragen aan één van de mooiste dagen uit het leven van een echtpaar, is heel waardevol. Met heel mijn hoofd en hart en alle liefde, begeleid ik de ceremonie van het JA-woord. De feedback van het bruidspaar na de ceremonie maakt dat ik vaak zingend in de auto weer naar huis rijd..

Bas Uijlings fotografie-international wedding at kasteel Staverden Ermelo

Na de trouwdag zijn er de verhalen, en de herinneringen. De foto’s ondersteunen de herinnering aan talloze momenten van de dag. Een aantal maanden geleden mocht ik een ceremonie leiden, waar Bas Uijlings als fotograaf de gehele dag aanwezig was.

Na de ceremonie werd ik uitgenodigd om mee te toosten en een taartje te eten op het geluk van het bruidspaar. Ik genoot van een stukje bruidstaart samen met Bas, die zijn twee camera’s in de aanslag hield. En toen gebeurde het; in een fractie van een seconde, zat Bas ineens op zijn hurken, zijn camera gericht op een bruidsmeisje bij openslaande deuren.

Bas Uijlings fotografie-trouwen huwelijk Kasteel staverden ermelo

Twee dagen later werd mij opnieuw duidelijk dat deze enorm aardige en sympathieke collega, ook een grote professional is. De foto die hij geschoten had op dat moment, bleek een topfoto! Overigens waren er heel veel meer prachtige foto’s, unieke weergaven van de  dag. En wat ik persoonlijk ook fijn vond, (en het bruidspaar ongetwijfeld ook), dat er binnen twee dagen al een preview zichtbaar was. Zo konden we nagenieten van de grote dag, terwijl we nog in de sfeer zaten….

Bruidsfotografie Kasteel Staverden, huwelijksfoto's van Hendri en Catherine

Meer informatie over Marian kun je vinden op www.mooijenbelofte.nl
Bas Uijlings fotografietrouwambtenaar marian van ooijen