Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » Trouwen Kasteel De Haar in Utrecht

Trouwen Kasteel De Haar in Utrecht

Trouwen Kasteel De Haar in Utrecht
Trouwringen fotograaf

Trouwen Kasteel De Haar in Utrecht, een droom bruiloft bij het grootste kasteel van Nederland. De trouwdag van Marjan en Erik verliep precies zoals gepland, buiten trouwen in de rozentuinen van dit prachtige kasteel. Strak gepland, prachtige witte stoeltjes in de schaduw om de warme zon een beetje te omzeilen. We zijn geëindigd in de buurt van Hilversum voor een heerlijk ontspannen feest in de bossen. Bij FeelGood Tentevent werden ze opgewacht door alle vrienden in de Lage Vuursche, twee grotere tegenstellingen op één dag komen we niet vaak tegen en wat was dit leuk!

De voorbereidingen

Het maken van een relaxte planning kan een uitdaging zijn, maar juist de planning is heel belangrijk voor de beleving en je stress niveau. Ben je op zoek naar tips voor een goede planning van jullie eigen trouwdag?
Wellicht is dit een leuk artikel voor je: Tips voor plannen trouwdag

De voorbereidingen van bruid en bruidegom vonden gescheiden plaats, de bruidegom was in een hotel tijdens het aankleden, de bruid thuis. De visagiste heeft haar best gedaan om de bruid er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, maar wel bijzonder voor de trouwdag.

Bruid make-up muah
trouwjurk aandoen

De eerste ontmoeting was er eentje die veel emotie los maakte, we zijn op dit soort momenten altijd op gepaste afstand zodat jullie dit samen kunnen beleven. Laat alles los en geniet ervan want je trouwdag vliegt voorbij!

Eerste ontmoeting bruidspaar
Trouwauto Volkswagen Kever Cabrio

Kasteel De Haar in Utrecht

Aangekomen bij Kasteel De Haar in Utrecht was het tijd om elkaar even goed te bekijken, de momenten vliegen voorbij en wij helpen jullie graag met het plannen van voldoende tijd zodat jullie echt aandacht voor elkaar kunnen hebben. Genieten is wat voorop staat en als dat betekent dat jullie ergens eventjes meer tijd voor nemen dan moet dat gewoon kunnen, het is jullie dag!

Trouwen Kasteel De Haar in Utrecht
Bruidsboeket Volkswagen Kever cabrio trouwauto
Trouwen Kasteel De Haar in Utrecht

De meeste bruidsparen die wij tegenkomen zijn geen model, we zijn gewend om te werken met mensen die niet dagelijks voor een camera staan. Modellen kunnen geweldig omgaan met de mentale druk die een camera kan geven, wij ook. Nope, wij zijn geen model, maar we hebben wel een enorme trukendoos waar we jullie mee kunnen helpen. We sturen alleen het moment. Hoe jullie staan, elkaar vasthouden, naar elkaar kijken en wat jullie doen maakt allemaal niet uit. Wij schieten de mooiste momenten en zorgen dat op alle beelden jullie geluk de hoofdrol krijgt.

Bruid in bos Kasteel De Haar in Utrecht
Detail bruidsjurk
bruid knijpt billen bruidegom

Double Exposure

Soms is er extra tijd beschikbaar en kunnen we experimenteren, wat dat precies inhoudt verschilt per dag, per locatie, de omstandigheden en onze creativiteit van dat moment. Niet te plannen dus. :-) In dit geval hebben we een “double exposure” gemaakt. Dit is een techniek die doet denken aan de tijd dat camera’s nog met film rolletjes werkten en dit effect per ongeluk optrad als de film niet goed door draaide naar de volgende opname. Wat je hieronder ziet zijn eigenlijk 2 foto’s die in de camera samengevoegd zijn. Eerst maakte ik een beeld van het bruidspaar en direct erna een foto van het bladerdek van de kastanje boom waar we vlakbij stonden. De camera zet deze opnames over elkaar heen waardoor een bijzonder compositie beeld ontstaat.

double exposure wedding couple

Trouwen Kasteel De Haar in Utrecht

Bruidspaar bij Kasteel De Haar in Utrecht droneshot

Buiten trouwen bij Kasteel de Haar, een droom die veel bruidsparen koesteren, dit bruidspaar had een geweldige dag gekozen in de laatste week van augustus. Eigenlijk zelfs te warm om in de volle zon te zitten, daarom besloten ze kort voor de trouwdag om in de schaduw te trouwen vlakbij de Rozentuin.

Trouwen Kasteel De Haar in Utrecht

Fototip: Wanneer je in de schaduw zit tijdens een buiten ceremonie is dat niet alleen lekkerder voor jullie en de gasten, de foto’s worden ook nog eens veel mooier! Wanneer je in de zon zit knijp je automatisch met je ogen waardoor er alleen streepjes overblijven en zeker in de zomer of in het buitenland is de kans groot dat je het zo warm krijgt dat je eruit gaat zien alsof je in een sauna zit. Lekker in de schaduw gaan zitten dus!

Trouwen Kasteel De Haar in Utrecht

Natuurlijk vangen we alle geplande gebeurtenissen in mooie beelden, maar we staan ook altijd klaar voor de onverwachte dingen. Zoals hier, een Japanse toerist wilde graag de buitenceremonie van het bruidspaar fotograferen, wat hij niet in de gaten had is dat hij ook onderdeel werd van het verhaal. Ik houd van dit soort dingen.

Toerist tijdens ceremonie Trouwen Kasteel De Haar in Utrecht
Omdoen trouwring Trouwen Kasteel De Haar in Utrecht
Trouwambtenaar Trouwen Kasteel De Haar in Utrecht
Emotionele bruid

Een trouwceremonie kan enorm emotioneel worden en zonder dat je het gepland had rollen de tranen over je wangen, tissues zijn dan handig om bij je te hebben.

Bruid felicitatie

De bruidstaart!


Een typisch gebruik in heel veel landen wereldwijd en wat een mooie taart had dit bruidspaar! Wij zorgen altijd voor een mooi beeld van de taart vlak voordat deze aangesneden wordt. De taart verdwijnt binnen 20 minuten en hoe mooi de taart ook was, hoe deze ook smaakte, zonder goede foto zal het langzaam verdwijnen uit je geheugen.

Bruidstaart Kasteel de Haar Utrecht
Bruidstaart Kasteel de Haar Utrecht
Aansnijden bruidstaart Kasteel de Haar Utrecht

Na de bruidstaart en een intieme borrel met de vrienden en familie zijn we met het bruidspaar nog even richting de bossen bij Lage Vuursche gegaan voor een paar foto’s. Door het prachtige weer ook even een heerlijk rustpunt in de dag voor het bruidspaar. Het bruidspaar wilde dit graag zodat alle gasten op eigen gelegenheid naar de feestlocatie kon gaan.

Bruidspaar emotie humor fotoshoot
Bruidspaar in bos Utrecht

Feestlocatie & BBQ

bruidspaar in trouwauto kever cabrio
bruidsmeisje in trouwauto kever cabrio

Bij aankomst op de feestlocatie stonden alle gasten klaar in een mooie haag om het bruidspaar te verwelkomen, een prachtig moment van de dag!

Bruidspaar en aankomst gasten
Dronefoto Feel Good tentevent Lage Vuursche
Bruidsmeisje schommel
IJsje op bruiloft
dronefoto Feel Good tentevent

Na een informele en gezellige BBQ was het tijd om de voetjes van de vloer te doen. Met een geweldige openingsdans openden ze het feest wat doorging tot in de late uurtjes…

Openingsdans bruidspaar
vader bruid Trouwen feel good tentevent Lage Vuursche
Dansen feel good tentevent Lage Vuursche
Trouwen feel good tentevent Lage Vuursche

Al tijdens het feest stond op een groot beamerscherm de onderstaande slideshow van de foto’s die wij gemaakt hebben. Lijkt het jullie leuk om dit ook op jullie trouwdag te hebben van jullie eigen beelden?
Dit kunnen wij voor jullie uiteraard ook maken!
Op deze pagina vind je alle informatie over onze Same Day Edit.

Hebben jullie plannen om te Trouwen Kasteel De Haar in Utrecht? Neem géén risico en zorg dat jullie nog vele jaren kunnen nagenieten van deze waanzinnige dag met jullie vrienden en familie.

Neem contact met ons op, wij zullen ons uiterste best gaan doen om jullie verwachtingen te overtreffen!