Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » Wat is het beste moment om trouwfoto’s te maken?

Wat is het beste moment om trouwfoto’s te maken?

Met alle informatie die nu op jullie afkomt begrijp ik dat jullie zoeken naar heldere teksten. Er zijn veel wensen en nog veel meer mogelijkheden en als je afvraagt wat is het beste moment om trouwfoto’s te maken? Dan zit je hier goed! Ik deel graag onze ervaring met de meest gekozen opties. Dat maakt het overzichtelijk en een stuk eenvoudiger als je de bruiloft nog aan het plannen bent. :-)

Veel bruidsparen kiezen ervoor om tijdens een losse fotosessie op de dag bijzondere beelden te laten maken van zichzelf als bruidspaar( eventueel met de kinderen) in hun trouwkleding. Dit soort trouwfoto’s is “gebruikelijk”, maar betekent natuurlijk niet dat het “verplicht” is. We zien een duidelijke trend naar een nieuwe en relaxtere manier om waanzinnige foto’s te krijgen van jullie samen in trouwkleding.

  1. Voor de trouwceremonie
  2. Na de trouwceremonie
  3. Op een los moment na de trouwdag
  4. Conclusie
Wat Is Het Beste Moment Om Trouwfoto's Te Maken?

1. Voor de Trouwceremonie

In de afgelopen jaren werden de trouwfoto’s het vaakst vóór de ceremonie gemaakt. Meestal zit de dagindeling er zo uit: Aankleden >> Ophalen bruid door bruidegom >> Trouwfoto’s >> Trouwceremonie >> Taart en Champagne >> Borrel en groepsfoto’s >> Diner >> Feest. En daar kun je ook variaties op maken natuurlijk! We hebben een uitgebreid artikel online staan met tips voor het plannen van een relaxte trouwdag. Klik hier voor meer tips over plannen van je trouwdag

Voordelen
Het grootste voordeel is toch wel dat jullie vanaf de trouwceremonie de hele dag bij jullie vrienden en familie zullen kunnen zijn. Alles wat er gebeurt, jullie zijn erbij!

Het maakt de dag ook heel relaxt. Het maakt niet uit hoe laat jullie trouwceremonie gepland staat. Er is voldoende tijd om even een buitje af te wachten en tijdens een heerlijk ontspannen wandeling de mooiste beelden van jullie samen te maken.

De eerste ontmoeting is vóór de ceremonie, jullie zullen bij het ‘ophalen van de bruid’ elkaar voor de eerste keer zien. “The first look” is vaak een emotioneel moment en dan wil je elkaar lekker lang kunnen knuffelen en kussen. Zonder dat als je vrienden en je hele familie daar direct bij zijn. Even een moment om samen van te genieten en elkaar te bewonderen.

Indien jullie de hele dag op dezelfde locatie gepland hebben kunnen jullie toch heel ergens anders de foto’s maken zonder extra te reizen. Zo kun je bijvoorbeeld in een bos de trouwfoto’s maken, op het strand trouwen en vlak voor het feest gebruiken we nog heel eventjes 15 minuten voor waanzinnige ondergaande zon foto’s! Je krijgt zo een heel gevarieerd album met prachtige beelden.

Jullie hebben 2x een ‘first look’! De eerste bij het ophalen of eerste ontmoeting op de trouwlocatie en dan nóg een keer bij het binnenkomen van de bruid tijdens de ceremonie. Gegarandeerd prachtig!

Nadelen
De eerste ontmoeting is vóór de ceremonie, jullie zullen bij het ‘ophalen van de bruid’ elkaar voor de eerste keer zien. Dit is overigens het enige nadeel wat wij ooit gehoord hebben en 99% van alle bruidsparen ziet dat weer als voordeel.

wat is het beste moment om trouwfoto's te maken
wat is het beste moment om trouwfoto's te maken

2. Na de trouwceremonie

Wanneer een bruidspaar ervoor kiest om na de ceremonie de trouwfoto’s te maken ziet de dagindeling er vaak zo uit: Aankleden >> bruid en bruidegom gaan gescheiden richting de trouwlocatie >> Trouwceremonie >> Taart en Champagne >> Borrel en groepsfoto’s >> Trouwfoto’s >> Diner >> Feest.

Voordelen
Het meest gehoorde voordeel van deze indeling is dat je als bruidspaar elkaar pas bij de ceremonie voor het eerst ziet, de emotie knalt door het dak op zo’n moment wat vaak resulteert in tranen van geluk. (Zorg je voor waterproof make-up?)

Je kunt wat later beginnen met de voorbereidingen. In NL trouwen de meeste bruidsparen rond 15:00 en los van de voorbereidingstijd en reistijd moet je de tijd voor foto’s daarbij optellen. Door te kiezen voor dit moment om trouwfoto’s te maken kun je iets langer uitslapen op je trouwdag.

Nadelen
Zelfs de bruidsparen die voor deze indeling kiezen horen we bijna allemaal na afloop over het feit dat ze tijdens de borrel weg “moesten” voor trouwfoto’s. Voor de duidelijkheid, van ons “moet” helemaal niets, alles kan! Ook op de dag zelf zijn we flexibel en denken met jullie mee. Ondanks dat ik zeker weet dat jullie het geweldig leuk gaan vinden om met ons te werken op jullie trouwdag is dat een moment waar we moeilijk tegenop kunnen.

Samen met je vrienden en familie proosten op jullie huwelijk met taart en champagne duurt kort, de borrel, mooie speeches en cadeaumomenten moeten even wachten.

Jullie gasten staat op de trouwlocatie zonder bruidspaar te ‘wachten’ tot jullie weer terugkomen. Kun je het je voorstellen?

Wat Is Het Beste Moment Om Trouwfoto's Te Maken?
Bruidspaar fotoshoot

3. Op een los moment na de trouwdag

Dit is misschien wel de meest relaxte versie van jullie trouwdag! Het beste moment om trouwfoto’s te maken is misschien wel op een andere dag dan jullie trouwdag. De planning op de dag maakt dan namelijk niet uit, ook het weer zal altijd top zijn! Jullie kunnen tijdens de bruiloft precies doen waar jullie zin in hebben en de hele dag heerlijk bij jullie gasten zijn! Wij volgen op de trouwdag jullie zo onopvallend mogelijk en op de achtergrond maken wij shots van de mooiste emoties. De trouwfoto’s maken we namelijk op een moment na de trouwdag. Natuurlijk kan dat in Nederland zijn, maar ook in het buitenland. We hebben daarvoor zelfs een heel uitgebreid aanbod klaar liggen voor jullie, wereldwijd!

Waarom je de trouwfoto’s op een andere dag wilt maken

Honeymoon Shoot

Tijdens een “Honeymoon Shoot” komen wij op bezoek tijdens jullie huwelijksreis. Wij nemen jullie kleding mee en we spreken één dag af om de foto’s te maken. Natuurlijk wordt dat helemaal waanzinnig als jullie naar IJsland, de Seychellen of Cuba gaan! We reizen graag en het mag overal op de wereld zijn natuurlijk. Vinden jullie dit interessant? Neem contact met ons op voor mogelijkheden. Dit soort afspraken zijn altijd volledig maatwerk en stemmen wij met liefde af op jullie behoeftes.

Beyond Wedding Shoot

Tijdens een “Beyond Wedding Shoot” ontmoeten we elkaar op een vooraf afgesproken plek. Met meerdere bruidsparen stemmen wij af waar we heen gaan. De bruidsparen komen los van elkaar naar dat land of die plaats waar wij geweldige trouwfoto’s met jullie zullen maken. Uiteraard is dit een exclusieve gelegenheid en zullen jullie alleen ons tegen komen, alle bruidsparen gaan op eigen gelegenheid. Ga naar deze pagina voor uitgebreide informatie, locaties en data. Supertof als we jullie op deze manier mogen helpen!

Voordelen
De meest relaxte dagindeling, je kunt daardoor heerlijk uitslapen en wij volgen alles hoe het gaat.

Sneeuwstorm? Hele dag regen? Het kan niet beter want jullie trouwlocatie is prachtig en de foto’s maken we op een relaxt moment achteraf. Heerlijk in de zon op een ontspannen dag nog een keer in jullie trouwkleding en volop genieten van elkaar.

De zoektocht naar een locatie voor trouwfoto’s in het geval van slecht weer, de stress vooraf voor de make-up, de krullen. Je kunt het allemaal vergeten. Gewoon genieten van de dag, jullie vrienden en familie!

Absoluut de meest bijzondere trouwfoto’s die je ooit gezien hebt. Wanneer heb je trouwfoto’s van vrienden gezien op IJsland of zelfs IN de Middellandse zee? Onderwater foto’s? En dat allemaal in jullie eigen trouwkleding, het kan en is bovendien héél bijzonder!

Nadelen
We kunnen een extra fotoshoot in het buitenland niet gratis aanbieden en daarom past dit niet in ieders mogelijkheden.

ondergaande zon trouwfoto's op Ibiza
Wat Is Het Beste Moment Om Trouwfoto's Te Maken onderwater

Conclusie:
Wat Is Het Beste Moment Om Trouwfoto’s Te Maken?

Wij zijn altijd flexibel. Ook als jullie op de dag zelf besluiten dat het anders gaat, zullen wij jullie adviseren. Wij hebben allerlei mogelijkheden om toch een geweldige set mooie beelden te leveren na afloop van jullie trouwdag.

Twijfel je ondanks onze voorbeelden of trouwfoto’s belangrijk zijn? Moet je daar echt tijd voor maken? In een speciaal (héél uitgebreid) artikel geven we toelichting op de waarde van trouwfoto’s. Kijk hier voor meer informatie over de waarde van trouwfotografie. Er is eigenlijk niet één beste moment om trouwfoto’s te maken namelijk. Een goede en ervaren trouwfotograaf maakt bovendien de hele dag waanzinnige foto’s. Natuurlijk wil je bijzondere foto’s aan de muur! Wij begrijpen dat en helpen jullie bovendien heel graag aan dat soort beelden.

beste moment om trouwfoto's te maken is zonsopkomst in Spanje
beste moment om trouwfoto's te maken is zonsondergang aan zee

Hebben jullie zin gekregen om nog meer foto’s te zien? Willen jullie hele albums in het echt bekijken en met ons te sparren over de mogelijkheden op jullie trouwdag?

We zijn natuurlijk geen weddingplanner, maar hebben wel ervaring met honderden bruiloften. We helpen jullie graag met het maken van een goede globale planning voor de dag. Wij doen alles zodat jullie absoluut kunnen genieten van het beste moment om trouwfoto’s te maken!

Wil je weten of wij nog beschikbaar zijn op jullie trouwdag?

Neem nu contact op: