Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » Bas Uijlings Ambassadeur van Profoto

Bas Uijlings Ambassadeur van Profoto

Ambassadeur van Profoto, dé marktleider van kwalitatief hoogstaande belichtingsapparatuur.

Ambassadeur van Profoto

Dé marktleider van kwalitatief hoogstaande belichtingsapparatuur.

In ons streven naar de hoogst haalbare kwaliteit speelt licht een heel belangrijke rol. Fotografie is letterlijk vertaald, “schrijven met licht” en op het moment dat de kwaliteit van het daglicht of omgevingslicht niet optimaal is gebruiken we aanvullende verlichting. Vaak val je als fotograaf dan terug op de flitser van het merk van je camera, dat lijkt een logische keuze. Wij zijn echter nooit helemaal tevreden geweest over deze flitsers en hebben van alles getest op zoek naar producten die ervoor zorgen dat wij op locatie snel kunnen werken met een beter resultaat.

In onze zoektocht van de afgelopen jaren zijn we het merk Profoto tegen gekomen en in alle opzichten was er een enorme klik en overeenkomsten met onze denk en werkwijze. De toegankelijkheid, eenvoud van bediening, snelheid en bovenal de kwaliteit van het licht. Geweldig! In alle mogelijke situaties zijn wij nu in staat om licht toe te voegen.

Een bruidsfotograaf kan niet zonder goed flitslicht

Als bruidsfotograaf hebben we vaak geen controle over de omstandigheden waarin wij werken met betrekking tot licht, we moeten op het moment zelf beslissen en gebruiksgemak staat voorop. De Zweedse Profoto flitsers hebben weinig knoppen en dat is een groot voordeel. Doordat deze zo eenvoudig te bedienen zijn, kunnen wij snel werken en onze aandacht focussen op de gebeurtenissen.

Wij reizen veel voor bruidsreportages en gewicht, formaat en betrouwbaarheid zijn heel belangrijk. Door het steeds compacter worden van de units kunnen we deze studio kwaliteit flitslicht ook nog eens heel makkelijk meenemen op reis. Zo gebruiken we naast de Profoto B2 met 2 flitskoppen ook 4 stuks van de nieuwe Profoto A1 flitsers. Hiermee hebben we ineens een complete studioflitser in onze rugtas, snel, licht en betrouwbaar. Dit geeft nieuwe mogelijkheden!

Door de toenemende concurrentie zul je als fotograaf continu ander werk moeten maken dan de meeste andere fotografen en dat is precies wat wij kunnen doen. Opvallen door stijl, kwaliteit en het eindresultaat is iets waar we continu aan werken en zonder de apparatuur van Profoto was dat zeker niet gelukt.

De Toekomst

Dankzij deze samenwerking zullen wij de allernieuwste producten in een vroeg stadium kunnen ontdekken en zullen jou als fotograaf gaan ondersteunen met het gebruik ervan. Hoe haal je het maximale resultaat uit je nieuwe flitser en in welke situatie gebruik je welke accessoires? Ga naar de pagina Voor fotografen schrijf je in voor de nieuwsbrief en laat je inspireren!

Voorbeelden van gebruik

Profoto B2 met 2′ OCF Softbox Octa

2 stuks Profoto A1 Off Camera Flash met soft dome. Geplaatst achter het bruidspaar richting muur.

Profoto A1 Off Camera Flash achter het bruidspaar met blauw kleurenfilter

Profoto A1 Off Camera Flash, rechts boven de camera

2 stuks Profoto A1 Off Camera Flash links en rechts van camera

Profoto B2 zonder modifiers links boven

Profoto A1 Off Camera Flash links en rechts van de camera

Profoto B2 achter het bruidspaar

Heb je vragen of wil je kennismaken met ons? We vinden het altijd leuk om in contact te komen!