Home » Blogpost » Trouwen in Frankrijk

Trouwen in Frankrijk

Trouwen in Frankrijk? Dat is geweldig!! Gemiddeld zijn we zo’n 10 tot 15 keer per jaar in het buitenland voor een zogenaamde destination wedding. Dit keer mochten we vliegen naar Marseille want Sanne en Yoeri gingen Trouwen in Zuid Frankrijk! Al na het eerste telefoontje was het duidelijk; Wij mochten de fotografie en film verzorgen voor dit lieve bruidspaar en wat was het gaaf!

Trouwlocatie in het buitenland

Veel bruidsparen kiezen voor een groot huis, hotel, Masseria of Agriturismo. Een plek die groot genoeg is om alle gasten te ontvangen en een gezellig weekend samen te vieren. Vaak wordt ervoor gekozen om op de avond vóór de bruiloft een soort welkomst borrel te organiseren, met bier en pizza. Een informele ontmoeting waarbij alle gasten gezamenlijk beginnen aan een geweldig weekend. Sanne Heijen (bekend van RTL4) en Yoeri hadden dit ook gedaan. Dit resulteerde in een avond met lekker eten, gezellige borrels en uiteindelijk een zwembad vol opblaasdieren en mensen. :-D

De dag voor de trouwdag

Trouwen in zuid Frankrijk
Trouwen in zuid Frankrijk
Trouwen in zuid Frankrijk
Trouwen In Frankrijk

De trouwdag

Op de trouwdag zelf was alles lekker rustig. En wat geeft de geweldige visagiste Tirzah Waasdorp Sanne mooi gemaakt! Haren in de krul en perfecte make-up. Nadat ook Yoeri en hun zoon er helemaal klaar voor waren, zijn ze richting het schattige kerkje in het dorp gegaan voor de ceremonie.

Trouwen In Frankrijk
Trouwen in zuid Frankrijk
trouwfoto frankrijk
trouwfoto frankrijk
Sanne Heijen bruiloft

Met een antieke Citroen Mehari ging de bruidegom met de best men op pad, het was maar een klein stukje, maar de lol met deze trouwauto was er geen seconde minder door. Genieten!

Trouwen in Frankrijk
Trouwen in FrankrijkTrouwen in FrankrijkTrouwen in Frankrijk
trouwfoto frankrijk
bruiloft Sanne Heijen rtl4
trouwfoto buitenland
trouwfoto frankrijk
Mandy Phoa trouwambtenaar
trouwfoto frankrijk
trouwen Sanne Heijen
Sanne Heijen getrouwd
Sanne Heijen getrouwd
Trouwen in Frankrijk
Champagne bruiloft Frankrijk
Champagne bruiloft Frankrijk

Na de ceremonie genoten ze zichtbaar van taart, champagne, speeches, muziek. Er was een heerlijk uitgebreide lunch bij het geweldig mooie hotel in het zuiden van Frankrijk!

Sanne Heijen en Yoeri Versnel huwelijk
Sanne Heijen en Yoeri
Bruidstaart olijf en lavendel Frankrijk
Gigi Ravelli bruiloft trouwen
Arno Raymakers RTL4
Sanne Heijen RTL4
Styling dinertafel huwelijk
Trouwen in Frankrijk

Na de lunch zijn we kort op pad gegaan om even een paar shots te maken. Ondanks de slechte internet verbinding kregen we het voor elkaar om diezelfde avond nog de eerste beelden op SBS6 Shownieuws te laten zien. Gemist? Kijk de aflevering hier terug: Foto’s Bas Uijlings op Shownieuws

Trouwen in Frankrijk
Sanne Heijen RTL4
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk

Van een saai moment was geen sprake, wat een positieve energie geven deze mensen! We hebben zó gelachen!!

Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk

Dat het knalfeest tot diep in de laatste uurtjes door is gegaan kun je wel zien! Een klein katertje ’s ochtends bij het ontbijt zullen de meeste wel gehad hebben. Wij drinken gelukkig géén druppel en hadden nergens last van. ;-)

Dit geweldige weekend is voor altijd geweldig mooi vastgelegd op beeld. Wat was het tof dat wij dit volledig mochten verzorgen, nogmaals heel veel dank lieve Sanne & Yoeri! Gaan jullie trouwen in zuid Frankrijk of ergens anders in het buitenland?

Tip voor trouwen in het buitenland

Wanneer je gaat trouwen in Frankrijk of überhaupt in het buitenland, is het handig om je van te voren te verdiepen in de regels. Niet in ieder land mag je namelijk zomaar trouwen voor de wet. In sommige landen wil je dat misschien niet vanwege mogelijke wettelijke consequenties. Soms kan het handig zijn om in Nederland voor de wet te trouwen. Daarna kun je in het buitenland een ceremonieel huwelijk organiseren. Kijk voor uitgebreide informatie van de rijksoverheid over trouwen in Frankrijk op: Nederland Wereldwijd. Wanneer je wilt trouwen in zuid Frankrijk bijvoorbeeld moet je voor een wettelijk huwelijk een huis bezitten in Frankrijk. Niet iedereen heeft dit natuurlijk. Een goede ceremonie spreker kan een geweldig mooie ceremonie organiseren waarin alles formeel lijkt.

We hebben op deze pagina nog meer tips voor als jullie willen trouwen in het buitenland.
Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen indien jullie interesse hebben in ons werk, we gaan graag met jullie mee!

Neem contact op