Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » Bruidsfotografie Huize Frankendael Amsterdam

Bruidsfotografie Huize Frankendael Amsterdam

Bas Uijlings Bruidsfotografie-Amsterdam

Bruidsfotografie Huize Frankendael Amsterdam

De zon schijnt en we zijn op weg naar het huis van Gerard en Marlies in Amsterdam.
Als we de straat inrijden zien we Gerard nog net wegrijden. Hij heeft het huis vrij moeten maken omdat dit nu het domein is van Marlies, haar vriendinnen en de kapster/ visagist. Voor Bas het juiste moment om te starten met het vastleggen van dé dag.

Bas fotografeert de jurk in de opening van twee opengeslagen deuren. Hierna de wit satijnen schoenen en de Chanel parfum. Als alle dames prachtig zijn opgemaakt is het tijd om de jurk aan te trekken. Marlies pakt snel een haaknaald, die ze gisteren nog heeft gekocht, om de 22 knoopjes op de achterkant van haar jurk handig te kunnen sluiten. Terwijl moeder haar dochter helpt bij het aantrekken van de jurk beweegt Bas zich onzichtbaar door de slaapkamer en legt dit moment vast.

Ondertussen verzamelen familie en vrienden zich aan de voorzijde van Huize Frankendael om getuige te zijn van de eerste ontmoeting van het bruidspaar. Marlies is, zonder dat iemand het heeft gezien, via de achterzijde het landhuis in gegaan en staat samen met een vriendin in de salon. Ze gluurt af en toe door het raam naar de gasten buiten. Dan komt Gerard in een prachtige witte MG het grindpad oprijden. Voor de trap stopt hij en stapt uit. Marlies komt via de trap naar beneden en onder luid applaus ontmoeten ze elkaar. Nu kan de dag écht beginnen.

Bruidsfotografie Amsterdam Huize Frankendael

Voor de ontspannen en romantische fotoshoot rijdt Bas met het bruidspaar naar het Flevopark in Amsterdam, een paar minuten verderop. Het park is prachtig groen met hier en daar al een paar mooie herfst kleuren. Staand in het gras onder een grote boom ontkurkt Gerard de bubbels feestelijk. Ze proosten en genieten samen van dit moment. In het park wordt het bruidspaar gefotografeerd rijdend in de MG door een haag van bomen, schommelend in de speeltuin en knuffelend aan de rand van de vijver.

Dan breekt het officiële gedeelte van de dag aan. Terug gekomen bij Huize Frankendael zitten familie en vrienden in de knusse trouwzaal. De vader van Marlies brengt haar naar het altaar en geeft haar hand aan Gerard. Tijdens de persoonlijke ceremonie begeleid door de tante van Marlies geven ze elkaar het ja woord.

Door een haag van familie en vrienden die bellen blazen komt het net getrouwde echtpaar naar buiten. Tijd voor de felicitaties en cupcakes! Na het maken van de familiefoto’s trekt Bas zich terug om te beginnen aan de same day edit. Hij maakt een eerste selectie van de foto’s en plaatst deze in een slideshow. Ondertussen geniet het bruidspaar, aan feestelijk gedekte tafels, van het diner. Tussen de gangen door ontvangen ze prachtige speeches en acts.

De avondgasten komen aan en genieten van de slideshow die geprojecteerd wordt op een groot scherm. Het feest wordt geopend met een shotjes-bar en iedereen gaat op de opzwepende klanken van de muziek direct uit z’n dak. Het feest knalt vanaf het eerste moment, heerlijk om te fotograferen in Amsterdam!

Voldaan en met camera’s vol prachtig beeld materiaal rijden we naar huis.

Gerard en Marlies heel veel geluk én een hele fijne tijd gewenst tijdens de bijzondere reis die jullie gaan maken!