Ga naar de inhoud
Home » Blogpost » De beste bruidsfotograaf van 2017!

De beste bruidsfotograaf van 2017!

De beste bruidsfotograaf van 2017!

update 10-2019 : Inmiddels staan we al 2 jaar in de top 10 als een van de beste bruidsfotografen ter wereld!

De beste bruidsfotograaf van 2017? Ja, echt! Afgelopen Valentijnsdag was er een groot gala waar de top van de Nederlandse Trouwbranche met 500 man te horen kreeg wie de winnaars zijn voor 2017. Wij mochten het goud en de titel ” De beste bruidsfotograaf van 2017 ” mee naar huis nemen!!

Het is niet eenvoudig en er komt veel meer bij kijken dan alleen “goede foto’s maken”, we zijn dan ook bijzonder trots op deze prijs! In de overvolle markt van leveranciers in de trouwbranche is het absoluut noodzakelijk om je te onderscheiden. Voor fotografen zijn er vele wedstrijden waar je aan mee kunt doen en iemand die een “lucky shot” maakt kan dergelijke wedstrijden winnen, diegene is dan winnaar van een fotowedstrijd. Gaaf, maar wat zegt dat over zijn/haar klantvriendelijkheid? Betrouwbaarheid? Backups? Wat gebeurt er als de fotograaf ziek is op je trouwdag…? Dingen waar je als bruidspaar niet direct over nadenkt en dat is heel logisch.

Dutch Wedding Awards 2017

Bij de Dutch Wedding Awards werkt het anders dan bij andere fotowedstrijden. Zo moet je als fotograaf 15 foto’s inleveren van één huwelijksdag en 5 andere top foto’s van andere bruiloften, de kwaliteit moet dus constant van hoog niveau zijn en je moet onder verschillende omstandigheden creatieve beelden kunnen maken. Veel belangrijker is echter de lange vragenlijst die ingevuld moet worden waarin je gevraagd wordt naar de achterliggende onderneming. De missie, visie, marketing, backups, apparatuur, klantcontacten, verzekeringen, algemene voorwaarden, contracten etc. etc. Daarbij wordt er ook een “mystery bruidspaar” op je af gestuurd om te checken of je doet, wat je zegt dat je doet, en worden er bruidsparen van afgelopen jaar benaderd om te verifiëren hoe zij jouw dienstverlening, producten en omgang hebben ervaren. Daarbij moet je ook nog opvallen door toepassen van nieuwe beeld-, bewerkingstechnieken en innovatieve diensten en producten leveren waar je je klant echt mee verrast. Het is dus al een hele eer om genomineerd te worden.

Na de inschrijving was het afwachten… Bij de Dutch Wedding Awards hebben ze de leuke verrassing om met verschillende teams op 1 dag het hele land door te racen en de nominatie persoonlijk te komen overhandigen, superleuk!

Live juryronde

Een belangrijk onderdeel na de nominatie is de live juryronde. De jury heeft op basis van inschrijving de nominaties bepaald en kiest de winnaar op basis van een ontmoeting. Op het prachtige landgoed van Buitenplaats Amerongen werden wij ontvangen en volgde een superleuk gesprek met de jury. Enthousiast vertelde ik over de wijzigingen die we doorgevoerd hebben en nieuwe mogelijkheden die we bieden aan onze bruidsparen. Het maken van herinneringen, soepel in omgang en luisteren naar de wensen van onze klant zijn erg belangrijk en dat verwacht ik ook van de mensen waarmee ik werk. Ik wil in alles de bruidsfotograaf zijn die ik niet kon vinden toen ik zelf ging trouwen. Kwaliteit van beeld staat absoluut bovenaan, maar dat kan alleen ontstaan als de sfeer ontspannen en gezellig is.

Het gala

Tsja, dan is er een dag die nog héél lang op zich laat wachten, VALENTIJNSDAG. En ik moet eerlijk bekennen, ik ben in jaren niet zo nerveus geweest voor 14 februari…

De hele dag verloopt wat chaotisch want uitgerekend op deze dag beginnen er ook nog 2 nieuwe stagiaires. Zo rond 18:00 is het team helemaal compleet en eten we met 8 man, super gezellig! Met de concentratie van een sinaasappel en geheugen van een goudvis haal ik gelukkig het moment dat ik eindelijk mijn smoking aan mag trekken en stappen we in de auto’s. Een gezellige avond met collega’s is leuk, maar ga ik hier nou eigenlijk ook heen om 2e te worden? Nope! Ook afgelopen jaar hebben we allemaal weer kei en keihard gewerkt om nog betere service, producten en nieuwe mogelijkheden aan te bieden en het zou zoooo tof zijn als we met het GOUD naar huis mogen!

De avond begint met vele andere categorieën en wervelend entertainment en dan is ineens de categorie “Trouwfotograaf” aan de beurt. Slik…

De spanning stijgt en na leuke foto’s en filmpjes wordt het stil. Ineens verschijnt mijn naam MEGA groot op de beamer en is het duidelijk!

de beste bruidsfotograaf van 2017

Het verlossende woord van de vakjury volgt: “De Beste bruidsfotograaf van 2017 is Bas Uijlings fotografie!!”, echt? Ik hoor mijn naam! YES, YES, YES we hebben hem binnen!!

Bas Uijlings de beste bruidsfotograaf van 2017

Foto: OvM Fotografie

De Pers

Vlak na de uitreiking zijn we direct geïnterviewd tijdens een live nieuwsuitzending op Radio 1 en 2 en stroomden de berichten, telefoontjes en felicitatie mails binnen! Facebook is letterlijk ontploft en zelfs deze site heeft er kort uit gelegen door de vele bezoekers.
En echt SUPERLIEF, ik kreeg de volgende dag een kaartje in de bus van mijn allereerste bruidspaar ooit! Ondanks dat mijn foto’s na ruim 300 bruiloften “iets” beter (zeg maar gerust heel veel beter ) zijn geworden steunen ze mij nog! Gaaf!

In de categorie trouwfotograaf gingen wij met het goud naar huis en zijn wij de Beste bruidsfotograaf van 2017!!!!

de beste bruidsfotograaf van Nederland 2017

Supertrots op mijn waanzinnige team en geweldige vrouw loop ik op rozen, wat een geweldig gevoel!!

Wil je weten of wij nog beschikbaar zijn op jullie trouwdag? Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie wensen!

de beste bruidsfotograaf van 2017 Dutch Wedding Awards

Loveshoot

ps: foto’s zonder toevoeging zijn door ons gemaakt, met een iPhone ;-)